Kyckling Waldorfsmörgåsar

Waldorf sallad typiskt innehåller hackade äpplen, selleri och valnötter i en majonnäs dressing och serveras som en maträtt. Denna smörgås tar salladen och sätter den mellan två bitar rosinbröd för att göra en underbar och annorlunda smörgås.

Du kan använda konserverad kyckling för detta recept, eller köpa en rotisserie kyckling och använd det strimlade kycklingbröstet. Det här receptet är också ett bra sätt att använda upp tillagad kyckling, oavsett om det är ljust eller mörkt kött. Om du ska grilla eller smaka kyckling för din middag, laga ett extra bröst eller två och spara det för receptet.

Smaka på detta recept som du vill. Jag gillar att använda honung senap, men du kan utelämna det och använda mer yoghurt eller majonnäs. Vissa örter som skulle vara läckra i detta recept är timjan, dragon och basilika. Du kan också använda russin eller torkade vinbär i stället för de torkade tranbär.

Jag gillar att använda Granny Smith äpplen i detta recept, men något annat skarpt äta äpple kommer att göra. Äpplet ska vara tårta, inte för sött och ha en snygg crunchy konsistens. Andra sorter som skulle vara bra i detta recept är Crispin, Jonathan, Honeycrisp och Rome Beauty.

Detta recept kan också göras med andra kött. Några finhackade skinkor skulle vara läckra, eller använd dränerad och flakad konserverad lax eller tonfisk. Du kan också använda andra bröd, även om jag tror att kanelrosenbröd verkligen ger en fin touch till den söta och tårta salladen.

Om du vill sätta den här smörgåsen i en lunchlåda , skulle den vara bättre packad ihop. Lägg sallat i en behållare och sätt sallat i en plastpåse. Brödskivorna ska sättas i en annan väska. Packa hela saken i en isolerad lunchlåda med frusna gelpaket. När det är dags att äta lunch monterar matsalen smörgås och gräver i.

Vad du behöver

Hur man gör det

Kombinera kyckling, Granny Smith äpplen, selleri, valnötter, torkade tranbär, majonnäs, yoghurt, honung senap, citronsaft och salt i en medium skål och blanda väl.

Smörgåsar med bröd och sallad. Du kan lagra kyckling sallad receptet fyller i kylskåpet upp till två dagar, tätt täckt.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 540
Totalt fett 36 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 103 mg
Natrium 338 mg
kolhydrater 20 g
Kostfiber 4 g
Protein 34 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)