Seared hälleflundra med kantarell svamp recept

Detta recept på Seared Halibut med Chanterelle Mushrooms är en perfekt sen sommar maträtt i Kalifornien och nordväst, när kantareller och hälleflundra är båda i säsong.

Det är en lätt maträtt att förbereda (40 minuter från början till slut) med exklusiv behandling med tillsats av en ingefära-kantarellsås. Koppla ihop det med ett skarpt vitt vin och kräftigt bröd, och din måltid är klar.

Kan inte hitta kantareller? Inget problem - det fungerar bara bra med någon svamp, eller någon fast vit fisk, som walleye, flounder, havsbott , torsk, kolja etc.

Detta recept tjänar två men kan fördubblas.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Salta hälleflundra lätt och sätt den åt sidan vid rumstemperatur i 15 minuter.
 2. Värm ugnen till "varm" (ca 200 grader F.) så att du kan hålla den beredda hälleflundan varm i ugnen medan du gör såsen.
 3. Få en stor sautpanna varm och häll sedan i grapsolja eller rapsolja - båda är neutrala smaker och har en hög rökpunkt. Låt oljan bli varm över medelhög värme, ungefär en minut eller två.
 4. Torka fisken torr och lägg den i pannan så att bitarna inte rör varandra.
 1. Inte folkmassan eller du kommer inte få en bra sår. Om du använder filéer med hud, sår du köttsidan först, inte hudens sida.
 2. Om hälleflundra är mer än 1 tum tjock, vrid värmen till medium. På något sätt laga mat i 2-5 minuter - ju längre tid kocken är desto tjockare är filén - och vänd endast en gång.
 3. Koka bara 2-3 minuter på hudsidan, ta sedan av hälleflundra i en panna, upp och på huden. Lätt salta huden och placera i den varma ugnen.
 4. Förbered såsen. I samma panna lagades fisken i, tillsätt den hackade sjalotten och svampen och kasta till kappa med pannprutorna och tillsatte en matsked smör. Koka eller rör om ofta, låt det koka över hög värme i 2-3 minuter.
 5. Tillsätt ingefära och citronskal och kasta för att kombinera. Tillsätt vitt vin omedelbart och vrid upp värmen till högt. Skrapa alla bruna bitar på pannan med en träsked. Låt detta koka rasigt tills vinet är nästan borta.
 6. Stäng av värmen och tillsätt de återstående 2 msk smör och citronsaft. Virvel att kombinera.
 7. Servera såsen under hälleflundra, hudsidan uppåt.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 532
Totalt fett 29 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 13 g
Kolesterol 167 mg
Natrium 435 mg
kolhydrater 8 g
Kostfiber 2 g
Protein 53 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)