Hur man lagar Pacific White Seabass

En fast, smaklig och hållbar fisk från Kalifornien

Om du inte bor i Kalifornien kan Pacific White Seabass vara en okänd fisk till dig. Det är även sällsynt i norra Kalifornien, eftersom den här fisken till stor del bor i kelpskogarna i södra delen av staten, så det är inte en allmänt känd art. Även om "bas" är i sitt namn, är vit havsabborre, även känd som Corvina eller kung croaker, inte en bas alls - det är en medlem av trumman (eller Sciaenidae) -familjen.

Det är en kusin till Louisiana, rödfisken i de midatlantiska staterna, och den allestädes närvarande fläcken och croaker som sträcker sig från Delaware Bay ner till Carolinas. Det är också en läcker fisk som är lätt att laga mat.

White Seabass 'Texture and Taste

Medan randig bas- fisk, många av oss är bekanta med-inte särskilt fast, är vitt havsabborre. Det är faktiskt mycket fast. Vita havsabborre är köttiga, munfyllda och muskulösa - en manlig mans fisk. Det är definitivt inte menat för ömtålig ångning eller poaching i buljong. Fisken smakar mycket som en stor, som är bland de fastaste fiskarna runt. Den har en mild, lite söt smak, och när man kopplar ihop den med sin fasta struktur, är den den perfekta fisken för nästan vilken typ av matlagning som helst, samt smakfulla såser.

Matlagning Vit Seabass

På grund av sin robusthet är vit havsabborre perfekt för grillen, stor seared i en panna, broiled eller till och med långkokt i en grill.

Det kan inte vara fet nog att röka ordentligt, men vitt havsbas skulle vara perfekt, långsamt simmered i olivolja och sedan ätas kall i en sallad. När den är kokt är den här fisken fin och fuktig och flingar lätt.

Köpa White Seabass

Om du befinner dig på västkusten, leta efter vit havsabborre. Inte bara är det en fantastisk ätande fisk, det anses vara ett "bästa val" av Monterey Bay Aquarium, som övervakar hälsan för fisket över hela världen.

De flesta vita havsbotten fångas av krok och linje, och befolkningen har ökat dramatiskt sedan överfiskad på 1960- och 1970-talet.

Fisken skärs vanligtvis i stora filéer eller biffar. Huden är en pistol-metall silver, och köttet är vitt, men inte chockerande så. Det borde ha en viss tegelröd muskel längs mittlinjen.

Om du inte bor i väst, fryser vit havsabborre så att du kan köpa den frusen. Och om du råkar se recept på vit havsabborre, men kan inte få händerna på någon, vet att du kan ersätta stur, grouper, thresher haj, mako haj, mahi-mahi (Dorado) eller till och med svärdfisk, om du kan hitta hook-and-line fångade svärdfisk biffar .