Savory Chicken Risotto Recept

Du behöver ungefär ett halv kilo kokt kyckling för detta kyckling risotto recept. Du kan använda grillad kyckling, pocherade kycklingbröst eller till och med kvarstekt kyckling.

Att laga kycklingen före tid (eller med hjälp av överblivna kycklingar) är en utmärkt tidsbesparare, särskilt eftersom du kommer att få dina händer fulla bara att göra risotto.

Detta är inte enbart talesätt. Att göra risotto innebär 20 till 30 minuter mer eller mindre kontinuerlig omröring. Ladla hett lager i en kruka med okokt arborio-ris och rör om det när beståndet absorberas är nyckeln till en bra risotto.

Denna långsamma matlagning ger risets naturliga stärkelse, vilket ger den krämiga, flätiga konsistensen som är karakteristisk för perfekt risotto. Och det är viktigt att använda arborio ris . Du kan använda risotto-metoden för att laga andra typer av ris, men arborio-ris är unikt i dess stärkelseinnehåll, och andra typer av ris kommer inte att ge samma grädde.

Metoden är inte särskilt svår, men det kräver din uppmärksamhet och din oavbrutna närvaro vid stovetoppen. För en illustrerad demonstration av risotto-metoden , se denna steg-för-steg-handledning: Hur man gör risotto .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Dra ut den kokta kycklingen i bitbitar bitar och lägg åt sidan.
  2. Värm lagret i en kastrull och sänk värmen så att den bara blir varm men kokar inte.
  3. Värm oljan och 1 msk smör över en medelhög värme, lägg sedan i lök eller sjalot i en stor, kraftig potten. Sauté i 2 till 3 minuter tills löket är genomskinligt.
  4. Därefter tillsättes riset och sautén i ytterligare en minut eller två och omrörs ofta med en träsked så att riset inte har någon chans att bruna tills det avger en nutty arom och kornen är belagda med fettet.
  1. Tillsätt vinet och koka i ytterligare en minut, rör om tills vätskan absorberas.
  2. Börja nu med att tillsätta en ladleful av varmt lager till riset och rör om tills det absorberas. Det är viktigt att röra hela tiden, särskilt när det varma lagret blir absorberat, så att riset inte skördar och tillsätt nästa skål så snart riset är nästan torrt.
  3. Fortsätt på detta sätt, tillsätt en ladleful av lager och omröring medan vätskan absorberas, sedan lägga till en annan ladleful när riset är nästan torrt. Du ser att riset utvecklar en krämig konsistens då dess naturliga stärkelser släpps.
  4. Fortsätt att lägga till lager, en skål åt gången, i 20 till 30 minuter eller tills kornen är ömma men fortfarande fasta på biten, utan att vara krispig. Om du är slut i lager och risotto fortfarande inte är klar, kan du avsluta matlagningen med varmt vatten. Lägg bara till vattnet som du gjorde med beståndet, en skänk åt gången, rör om den absorberas.
  5. Rör kyckling, resterande smör och parmesanost och krydda med kosher salt . Servera i individuella skålar och garnera med extra rakad parmesan.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 250
Totalt fett 14 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 61 mg
Natrium 198 mg
kolhydrater 9 g
Kostfiber 0 g
Protein 17 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)