Savory Crock Pot Pork Loin Roast

Denna läckra fläskfilébräda börjar med en enkel ört och krydda gnid och sedan är den långsamt tillagad till perfektion med en såsblandad såsblandning. Såsen är tjock och serveras med fläsk. Servera grillen med mashed eller kokt potatis för en fantastisk måltid. Eller servera det med ris eller nudlar.

Fläsksteget görs efter ca 3 timmar på högt eller ca 6 till 8 timmar på lågt. För att undvika överkokning av fläskkontrollen, kontrollera den med en snabbläsare termometer. Den minsta säkra temperaturen för fläsk är 145 ° F (63 ° C). Om överkokt kan fläsket bli torrt och det kan vara svårt att skära.

Jag lade till en stor skivad lök när jag gjorde detta recept. Se tips och variationer för några valfria ingredienser och substitutioner.

Du kan hoppa över searing-steget, men jag tror att karamelliseringen ger något utmärkt smak.

Relaterat recept: Crockpot Herb Pork Roast

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Torka på fläsklinnen med en pappershandduk för att avlägsna överskott av fukt. Om så önskas, skära bort allt överskott av fett. Jag lämnar den på och häll sedan vätskorna i en såseparator för att avlägsna överskott av fett.
  2. I en liten skål kombinerar vitlökspulver, timjan, paprika, nymalt svartpeppar och koshersalt. Gnugga fläsken överallt med blandningen.
  3. Värm olivoljan i en stor stekpanna och smör på fläsk på alla sidor.
  4. Placera fläsket i porslinskåpet i en långsam spis.
  1. I en 2-kopps mätbägare kombineras kycklinglagret, citronsaft, sojasås och Worcestershire sås; blanda väl. Häll vätskorna i crock potten med steken.
  2. Täck och koka på LOW i 6 till 8 timmar eller på HÖG i ca 3 timmar. Kontrollera steket vid den nedre tiden för att du ska undvika överkokning. En läsbart termometer ska registrera minst 145 F (63 C).
  3. Ta av grillen till en tallrik, tält med folie och håll varm.
  4. Häll vätskorna i en såseparatorn, och häll dem i en medelstorpanna. Koka upp. Smak och justera kryddorna. Om vätskorna är mycket vattna från den långa tillagningstiden, koka i några minuter för att minska och koncentrera smakerna.
  5. Sätt 2 msk majsstärkelse i en liten kopp eller skål och vispa med ca 1 matsked kallt vatten. Vispa majsstärlblandningen i de kokande vätskorna och fortsätt tillagning, rör om tills såsen är förtjockad.
  6. Skiva fläsk och servera den med den heta förtjockade såsen.

Tips och variationer

Du kanske också gillar

Slow Cooker Pork Loin and Beans

Slow Cooker Pork Loin With Grill Flavour

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 358
Totalt fett 21 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 99 mg
Natrium 549 mg
kolhydrater 5 g
Kostfiber 1 g
Protein 36 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)