Franska linssoppa recept

För en snabb och näringsrik måltid, prova det här läckra franska linssoppa receptet. Med mycket liten ansträngning kan du få en budgetvänlig version av denna restaurangfavorit på ditt bord på mindre än 45 minuter. Denna fantastiska, hemlagade linssoppa kan tillverkas med grönsaksbestånd, så det är både lågt fett och vegan - ett perfekt erbjudande för en mängd olika middagsgäster.

Vad du behöver

Hur man gör det

I en middels gryta, sauté lök, selleri, morötter och vitlök över medelhög värme i 12 till 15 minuter. När grönsakerna just har börjat bli ljusbruna, tillsätt salt, torkad timjan och svartpeppar på pannan. Fortsätt tillagning och omrör blandningen i 1 minut.

Tillsätt grönsaks- eller kycklingslager, linser och tärnade tomater till pannan. Koka upp soppen och minska sedan temperaturen något så att den simmar.

Koka upp soppen, täckt, i 30 minuter, tills linserna är ömma. Puree 1 3/4 koppar soppan med cidervinäger och rör den renade blandningen tillbaka i soppan. Servera soppen varm eller lagra den i upp till tre dagar i kylskåpet.

Detta franska linse soppa recept gör 6 portioner.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 276
Totalt fett 6 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 348 mg
kolhydrater 44 g
Kostfiber 7 g
Protein 16 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)