Sockerfri Vegan Gräshoppa Milkshake Recept

Om du aldrig hört talas om en gräshoppa milkshake, är det svårt att föreställa sig något gott provsmakning skulle namnges efter en insekt. Namnet på drycken härrör från dess gröna färg som kommer från creme de menthe . Den ursprungliga gräshoppa drycken är faktiskt en söt, mint-smaksatt, efter middagscocktail. Men under mars månad och före St Patrick's Day börjar många andra typer av gröna desserter, som till exempel gräshoppa smoothies, gräshoppa pajer, gräshoppa kakor etc.

Denna krämiga, sockerfria milkshake är den perfekta efterrätten för att skämma bort med andra gröna behandlare, medan du fortfarande håller fast vid din kost. Det enda sättet att leva en hållbar sockerfri livsstil är att se till att du alltid känner dig nöjd och aldrig känner att du saknar dig.

Detta recept är enkelt och väldigt mångsidigt när det gäller vilken sockerfri sötningsmedel du väljer att använda. Om du känner att du behöver en touch mer sötma, prova antingen erytritol eller flytande stevia i pepparmyntsmak.

Du kan göra detta mjölkfritt genom att använda en kokosmjölksbaserad glass . Du kan också hitta sockerfri glass ganska enkelt i din lokala stormarknad. Det är sannolikt sötad artificiellt, men om det inte stör dig och du föredrar att inte göra hemlagad glass, är det bra att ersätta här. Läs alltid etiketterna för socker för allt som hävdar att det är sockerfritt - ibland är vitsocker fortfarande med i produkten i reducerad mängd och kompletterar sedan resten med ett sockerfritt sötningsmedel som Splenda.

Näringsinfo:

Kalorier: 115, Kalorier från fett: 76, Total fetthalt: 8,5 g, Mättat fett: 8,4 g, Transfett: 0 g, Kolesterol: 0 mg, Natrium: 328 mg, Karbohydrat: 6,3 g, Fiber: 0,5 g, Socker: 0,6 g, Protein: 2,2 g, Netto Carbs: 6 g, Vitamin C: 7%, Vitamin A: 45%, Järn: 9%, Kalcium: 18%

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Lägg till de första 3 ingredienserna i en högdriven blandare och blanda tills det är smidigt.
  2. Smak och justera myntextrakt efter behov. Om du använder choklad sirap, drizzle lite i en mason burk eller servera glas och frys glas i 5 minuter.
  3. Häll skaka i varje glas.
  4. Topp med vispad grädde om så önskas.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 127
Totalt fett 5 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 1 mg
Natrium 66 mg
kolhydrater 18 g
Kostfiber 2 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)