Klassisk israelisk sallad (Pareve)

Denna hackade tomat- och gurksallad är så ikonisk för israelisk mat som det har blivit kallad "israelisk sallad" och visar upp på bordet när som helst på dagen - frukost ingår. Och det är nästan omöjligt att tänka sig att fylla en falafel-smörgås eller njuta av nybakad pita och hummus utan den.

Sanningen är, israelerna är inte de enda som uppskattar denna enkla sallad - du hittar liknande i hela Mellanöstern och Medelhavsområdet. Vissa inkluderar färska örter, andra grönsaker eller ättika. Giora Shimonis version är snygg och enkel och gör en bra mall för utsmyckning med örter, ost, pinjenötter, kikärter eller vad som helst som slår på dig snygging. Hans enda råd? Shimoni säger "hemligheten till en riktigt bra israelisk sallad är finhackade grönsaker." När det gäller kryddor konstaterar han att israelerna tenderar att strö på ganska salt. Om du tittar på ditt natriumintag, kan du prova att spruta på lite za'atar istället - du kommer till slut att lägga till mer smak och mindre salt, speciellt om du gör din egen kryddblandning .

Mirs recept tips

Små persiska gurkor och fröfria engelska gurkor är perfekta för detta recept, eftersom de har en skarpare, tätare struktur och tunnare hud än amerikanska gurkor. Om du bara har amerikanska gurkor till hands, skära dem i längdriktningen och skopa ut fröna innan du huggar. Om skinnen är tjock och / eller vaxaktig kanske du vill avlägsna dem först.

Uppdaterad och redigerad av Miri Rotkovitz

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor skål, släng ihop de hackade tomaterna, gurkorna, peppar och scallions.
  2. Omedelbart före servering, krydda med olivolja, citronsaft, salt och peppar. Kasta bra, smaka och justera kryddorna om så önskas.
  3. Återstående sallad kommer att behållas, täckt i kylskåp, i 2 till 3 dagar.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 63
Totalt fett 5 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 54 mg
kolhydrater 5 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)