Stifatho: Beef and Onion Stew

På grekiska: στιφάδο, uttalad stee-FAH-thoh

Nyckeln till detta recept är den långa tillagningstiden, som kombinerar smaken av nötkött, lök, vitlök, lövblad och rosmarin. (Jag får veta att genom att justera mängden vatten fungerar det bra i en långsam spis eller crockpot - se anteckning nedanför receptet.) Servera med potatisrätten eller salladen efter eget val, en bit fetaost och kräftigt bröd .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en gryta kruka, bruna lätt köttet i olivolja.
  2. Tillsätt resterande ingredienser och tillräckligt med vatten för att täcka, plus 1 tum. Rör om att blanda med en träsked. Koka upp och koka omedelbart värme till låga. Täck och simma i 3-4 timmar utan omrörning, tills endast en sås förblir.

Förberedelsetid: Förberedelsetiden beror på hur lång tid det tar att skala löken. Några idéer för att underlätta det .

Slow Cooker Directions: I en kommentar till ett blogginlägg om detta recept skriver Esia : "Jag gjorde det i långsam spis och det var super lätt och gott.

Jag justerade receptet något genom att lägga hälften av vattnet och det visade sig perfekt - jag hade det laga 8 timmar på låg inställning. Det här receptet är definitivt en djurhållare! "

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1115
Totalt fett 64 g
Mättat fett 17 g
Omättat fett 38 g
Kolesterol 271 mg
Natrium 1,608 mg
kolhydrater 39 g
Kostfiber 6 g
Protein 94 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)