Rolling Rock: En amerikansk ölhistoria

Nedgången av en anständig blek lager

Rolling Rock var ursprungligen en regional öl som åtnjöt mest i blåttkraftsorterna nära bryggeriet Latrobe, Pennsylvania där det bryggdes. Vad som började som ett familjeägt företag 1939 har blivit gobbled upp av ett stort ölföretag efter det andra.

Medan Rolling Rock en gång hade en ölstatus (även semi-craft), njöt av en raffinerad lätt amerikansk lager har åsikter ändrats. Detta varumärke är ett perfekt exempel på hur målet med stora bryggerier inte uppfyllde normerna för långa varumärkeslojalister.

The Rocky Rolling Rock Story

Två bröder från Tito-familjen köpte Latrobe Brewing i början av 1933. Förbudet var fortfarande i kraft, men duon tog det spel som betalades av. I april samma år blev 3,2% ABV laglig och den 5 december avskaffades alkoholförbudet helt. 1939 lanserades Rolling Rock Extra-Pale Lager.

Rolling Rock hade mild framgång under de kommande årtiondena. Ölen hade lojala fans och blev ofta betraktad som high-end brygga för den arbetande mannen.

År 1987 köpte Labatt's Brewing Co. bryggeriet men lovade att behålla det i den lilla staden Latrobe. De upprätthöll samma produktionsstandarder och försökte bygga den i en öl för den växande hantverket och mikrobryggan. Denna strategi fungerade med begränsad framgång och Rolling Rock fick rikstäckande uppmärksamhet.

Ange Anheuser-Busch under 2006.

Rolling Rock Review

Granskning från juli 2006 (strax innan Latrobe bryggeriet stängs): Jag måste bekänna att jag får en hel del fördomar för något av de lilla lager stil öl som dominerar ölmarknaden världen över. Smaklös, ingen karaktär och vattniga är alla karaktäriseringar som springer i åtanke när man tänker på någon av de många öl som ingår i denna kategori.

Min erfarenhet av denna stil är verkligen begränsad. På grund av detta befann mig mig positivt överraskad på det fina vita steniga huvudet som bildades när man hällde Rolling Rock. Färgen var som förväntat - ett mycket blekt halm.

Ölen har en trevlig, lätt humle doft med absolut ingen spannmål i näsan. Det första intrycket att dricka öl är inte smaken så mycket som munnen . Vattnet som används vid Latrobe bryggeriet måste vara ganska mjukt. Munnen har den svagt silkesignade kvaliteten i hemmet mjukgörare.

Smaken av ölen saknas emellertid. Det finns en hel del kvarvarande socker i Rolling Rock och nästan ingen humle bittering, bara en antydan i slutet, så denna öl är på något sätt både vattnig och cloying samtidigt.

Trots det finns det tillräckligt med tecken i Rolling Rock som sätter det lite framför de andra ljuslagrarna som jag har stött på.

Tiden kommer att berätta om AB lyckas behålla denna kvalitet.

Granskning från oktober 2016: Det var sant att Rolling Rock var en bra öl, en som du kunde sitta ner och njuta av som ett steg över genomsnittet amerikansk lager. Tyvärr var allt som var bra med den här ölen borta.

Vi är inte ensamma i våra åsikter att Rolling Rock inte längre skiljer sig från de stora varumärkena Anheuser-Busch InBev. Efter 2006 års inköp, rullade Rock stadigt nedförsbacke och sjönk från premium-öl som Labatt försökte göra det till en swill som inte kan skilja sig från "Lite" öl Busch eller Budweiser.

De mjuka vattnoter från den första översynen är borta. Ölens karaktär är som alla andra ljuslager.

Nu när glasfodrade tankar är reserverade för aluminium ensam verkar flaskor av denna öl ännu mindre imponerande.

Det är enbart en besvikelse att se vilken stor öl gjorde det som en gång var en anständig liten öl. Från och med 2016 förutsäger inte de flesta experter som tittar på ölindustrin en lång framtid för Rolling Rock.

Om Rolling Rock