Rökt Turkiet på grillen

Intresserad av att göra en rökt kalkon men du har inte en rökare? Använd din grill för att sakta rosta den här läckra fågeln och det blir ömt och gott.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera äppeljuice, brunt socker och salt i en stor kastrull. Koka upp och fortsätt värma tills sockret och saltet har löst sig. Skumma bort eventuellt skum som bildas på toppen och låt svalna.
  2. I en stor (5 gallon eller större) lagerpott eller liknande behållare, kombineras äppeljuiceblandning, 3 liter vatten, apelsiner, ingefära, kryddnejlika, vikblad och vitlök.
  3. Tvätta kalkon. Ta bort eventuell fet deposition du kan hitta och allt från kroppshålan. Placera kalkon i saltlösning och kyl i 24 timmar. Se till att kalkunen är helt nedsänkt.
  1. Placera hickoryflis i vatten och förbered grillen för indirekt grillning på en medium värme. Ta bort kalkon från saltlake och klappa torrt med pappershanddukar. Tieben tillsammans med sträng och lätt borsta kalkon med vegetabilisk olja.
  2. Förvärm grillen till ca 325 grader F (165 grader C). Placera kalkon på rostningsstället inuti en foliepanna. Placera på grillen från direkt värme.
  3. Efter 30 till 40 minuter måste du vikla vingarna i folie för att hålla dem brända. Pensla med vegetabilisk olja med jämna mellanrum. Om bröstet börjar bli för brunt, täck med folie. Den röda kalkunen görs när den inre temperaturen når cirka 175 grader F (80 grader C) i låret eller cirka 165 F (75 C) i bröstet. Du borde förvänta dig att det tar cirka 12-14 minuter per pund.
  4. När du är klar, ta bort från grillen och låt vila i ca 15 minuter innan du börjar carving.