Bharvaan Laal Mirchi Ka Achaar: Fylld Röd Chili Pickle

Denna pickle från norra indiens stat Uttar Pradesh låter eldig men det är ett klassiskt fall av mer bark än bett! Det bästa är att det är lätt att göra, eftersom du i grunden skapar en masala och fyller sedan paprikorna. Efter att ha satt i en burk i solen i ungefär en vecka, har du kryddiga (men inte för heta) inlagda paprika för att njuta av som mellanmål eller vid sidan av en måltid.

I slutet av detta recept kallas asafetida - ett tuggummi som är från rötterna till en jätte fänkål. Det säljs i tegelform samt ett pulver. Den har en illaluktande lukt som liknar svavel- eller rötande lök, men när den kokas tar smaken av lök. Även om den inte är indianen i Indien har den använts i indisk matlagning (och medicin) i åldrar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Tvätta och torka de stora röda chilierna noggrant. Trim stammarna. Slå chilierna upp till strax under stammen - klipp inte igenom dem. Skrupa ut allt inre kött och frön och kasta bort. (Olja dina händer lite innan du gör det här och du kommer att rädda dig själv från chili-bränningen!)
  2. Skaka torra röda chili, kumminfrön , senapsfrön och anisfrön eller fänkål frön över låg värme. Kyl och slipa i en matberedare till grov.
  1. Tillsätt senapspulver, rå mangopulver och salt. Tillsätt limejuice i denna blandning för att göra en tjock pasta.
  2. Stuff varje chili brunn med pasta.
  3. Sätt chilierna i en torr glasögon med glasögon (glaset ska kunna klara heta temperaturer).
  4. Värm senapsolja i en panna och när det är mycket varmt lägg till asafetiden och stäng av värmen omedelbart.
  5. Häll denna olja över chiliarna i burken.
  6. Tät burken och håll den i solen i en vecka till 10 dagar. Ju längre du håller den ute i solen desto bättre smakar smaken. Skaka varsamt varje dag för att försäkra dig om att oljan skiktar chilierna väl.
  7. Servera med vanlig chapati (flatbread) eller ris.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 23
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 2,460 mg
kolhydrater 4 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)