Rökt lax crostini

Dessa enkla och ljusa laxskrättingar är säker på att imponera på någon frukost, brunch eller semesterfirande. Färska örter, ricottaost , citronsaft och rökt lax skina vackert i denna maträtt. Borta är de dagar då man måste göra komplicerade aptitretare till ett evenemang. Istället tar det här receptet bara några ingredienser för att göra en vacker aptitretare.

Friska örter är ett måste för detta recept. Var noga med att tvätta dem ordentligt och finhacka dem med en skarp kniv. Skär inte dem för långt för att förhindra att de brinner. Om du hittar finsk stil ricotta ost se till att använda den. Den har den bästa konsistensen och smälter fint med örter och rökt lax. Om du inte hittar den stilen kommer det definitivt att fungera bra med vanlig ricottaost. Försök hitta ett nytt eller lokalt varumärke för bästa smak.

Om du hittar viltfångad rökt lax kommer det också att ge den bästa smaken, konsistensen och färgen för denna maträtt. Specialaffärsbutiker och livsmedelsbutiker som specialiserar sig i viltfångad och naturlig fisk kommer att ha detta alternativ i den förpackade fiskavdelningen. Du kan också köpa rökt lax på delis som är speciellt i bagels och lox.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 400 F.
  2. Skiv den franska baguetten i en vinkel i 1/4-tums skivor. Placera dem på ett bakplåt. De kan ligga nära varandra, men överlappar dem inte.
  3. Använd en bakverkborste för att borsta olivoljan över varje baguette-skiva. Om du inte har en bakverk borste kan du också dunka olivoljan över skivorna.
  4. Baka i ugnen i 5 till 7 minuter eller tills det är lättbrunet. Titta på dem noggrant för att se till att de inte brinner.
  1. Ta bort baguetteskivorna ur ugnen och låt dem svalna på ett kylskåp. Medan de kyler, piska tillsammans ricottaosten, hackade örter och citronsaft i en medelstor skål. Smaka med salt och peppar. Om du planerar att göra dessa crostini i förväg placerar du ricotta-blandningen i kylskåpet och lägger de kylda baguetteskivorna i en plastpåse tills du är redo att servera.
  2. Skiva eller separera rökt lax i skivformade portioner.
  3. Lägg en matsked av ricotta blandningen på varje baguette skiva. Toppa med en skiva rökt lax och garnera med en liten kvist dill.
  4. Servera med extra citron och njut omedelbart!