Året runt Cherry Pie Recept

Så här är min sak med körsbärspai: När söta körsbär är säsong är de den perfekta maten i världen. Jag skulle inte drömma om att baka dem. Och eftersom söta körsbär är säsong för kanske den hetaste månaden och en halv år, är jag inte i stämningen att baka pajer då ändå.

Men det lämnar fortfarande alla andra månader av året, speciellt hösten och vintern, så för mig är de bästa körsbären för körsbärspai alltid tårtor. Fräscha är bra, och det är även frysta. Konserverna är mindre bra, men de kommer att fungera. Oavsett vad du väljer, bara se till att de är osajtade.

Eftersom det här är en dubbelskorpspaj, behöver du en fullständig sats av den här fläckiga tårtsnipdeggen. Men eftersom du vill att den övre skorpan ska vara flakigare än botten måste du göra två satser, en med smöret snittet in i storleken av majsmjöl och en med smöret skär in i storleken på ärtor. Den med de större klumparna blir flakigare, och du skulle använda den för toppskorpan. Bottnen måste vara mindre fläckig så att den inte blir fuktig.

Vad det betyder är att du har tillräckligt med deg för att göra två pajer, och du kan enkelt dubbla detta recept. Eller du kan köpa en färdiggjord bottenskorpa och göra din egen fläckiga skorpe till toppen.

Förresten, nyckeln till att göra en fläckig pajskorsa använder kallt smör, och skär det i ditt mjöl så att det bildar ärtor i storlek. Här är en intressant teknik för att skära i smör som jag lärde mig av min bakverkvän. Förkortning gör en flakier skorpe, och det är lättare att arbeta med. Men smör ger den bästa smaken. Vissa människor använder en kombination av båda .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 425 ° F.
  2. Tina och dränera körsbären. Kombinera sedan dem i en stor skål med 3/4 kopp socker plus majsstärkelse, salt, citronsaft och mandel extrakt. Rör för att kombinera och smaka. Lägg till mer socker om nödvändigt och rör om att kombinera.
  3. Dela degen i halva och rulla varje halv i en runda som är ca 1/4 tum tjock och 12 tum över. Montera en runda över en 9-tums pajrätt. Tryck degen hela vägen ner ordentligt utan att sträcka den.
  1. Fyll bottenkakan med körsbärsblandningen och pricken med smörbitarna.
  2. Borsta kanterna på bottenskorpan med mjölk för att fukta den, vilket hjälper till att få en bra försegling med toppskorpen.
  3. Montera nu den övre skorpan över botten och tryck fast kanterna för att försegla dem. Krypa kanterna med en gaffel för att trimma av det överflödiga deget eller flöj kanterna med fingrarna. Skär några små slitsar i den övre skorpan för att tillåta ånga att lufta.
  4. Borsta den övre skorpan med mjölk och strö med socker.
  5. Överför pajen till ugnen och baka i ca 30 minuter eller tills skorpan är guldbrun och fläckig. Kyl på en trådställ i 2 timmar före skivning.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 166
Totalt fett 2 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 5 mg
Natrium 16 mg
kolhydrater 37 g
Kostfiber 2 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)