Hur man lagar Sablefish, aka Black Cod

Silkeaktig och riklig, sablefish är en dold behandla

Sablefish är mest känd som "rökt sabel" i New York delis eller "rökt svart torsk" i Stillahavsområdet. I Kalifornien är det mest känt som "butterfish". Anledningen är enkel: Få fisk är lika silkesika rika på omega-3 fetter som sablefish eller svart torsk.

Döm inte en fisk med dess hudfärg

Den här djupboende rovdjuren är en av endast två fiskar i släktet. Den andra är skilfish. Sablefish, eller svart torsk, bor på havsbotten och har hittats på djup av mer än en mil under ytan.

En sablefishs hud är kolgrå och fisken ser inte ut som mycket. Men den här fisken är som en diamantring i ett vanligt brunt omslag.

Sablefish lever bara i norra Stilla havet, och de flesta fångas i Beringhavet. Tack och lov är de rikliga och eftersom sablefishs smak och utseende - om inte konsistens - är väldigt lik chilenska havsabborre, är sabel ett miljööverlägset val till havsabborre, vilket hotas av vissa fiske.

I köket, sablefish, eller svart torsk, om du föredrar, erbjuder ett slående yin-yang utseende-krämigt vitt kött ihop mot svart hud.

En mycket förlåtande fisk

Sable är extremt mångsidig, och dess höga fettinnehåll gör det tillgivande för nybörjaren, eftersom fettet fungerar som en buffert mot överkokning. Dess fettinnehåll gör det också en viktig kandidat för rökning.

Ett försiktighetsåtgärd: Den här fisken har stora benben, som är böjda småben som löper längs fiskens mittlinje.

De måste tas bort innan du går vidare med din förberedelse. Gör det med ett par nålstänger.

Sablefish lyser i förberedelser och recept