Söt och Savory Chocolate Bacon Bark

Bacon och choklad är en ny trend i gourmetchokladstänger, och nu kan du återskapa denna osannolika parning hemma! Semi-söt choklad är studded med bitar av krispig bacon och skuren i små rutor för att göra chokladbacon bark. Det är viktigt att baconet är stekt tills det är krispigt, eftersom den krispiga konsistensen förbättrar smaken och konsistensen av det slutliga godiset - soggiga remsor av bacon är ganska obehagliga!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förbered ett bakplåt genom att fodra det med aluminiumfolie och lägg åt sidan för nu.
  2. Placera choklad i en mikrovågssäker skål och mikrovågsugn i en minuts inkrement tills den smälts, omrör efter varje minut för att förhindra överhettning.
  3. Medan chokladet smälter, hugga baconremsor i små bitar. Lägg ungefär en tredjedel av bacon som ska användas för att toppa barken.
  4. När chokladet är smält och slät, rör de återstående två tredjedelarna av den hackade bacon och rör om tills baconbitarna är välinbyggda.
  1. Häll chokladet på det tillagade bakplåten, och med en förskjuten spatel eller en kniv sprida den i ett tunt skikt ca 1/4 "högt. Medan chokladet fortfarande är vått, skrapa toppen jämnt med den reserverade hackade bacon och tryck försiktigt ned för att hålla den fast vid ytan.
  2. Kyl baconbarken för att ställa in chokladet, ca 30 minuter. Ställ in det i små ojämna delar för hand och servera omedelbart.

Chokladbaconbark kan förvaras i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till en vecka.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 174
Totalt fett 12 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 3 mg
Natrium 27 mg
kolhydrater 13 g
Kostfiber 3 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)