Mjukt Naanbrödrecept med Za'atar-kryddor

Nigella frön finns oftast i indiska och Mellanöstern kött. Det är ingen överraskning då vi hittar dem i bröd som Naan. De har en hård crunchy konsistens och en lätt jordisk smak. Denna smak kan beskrivas som att ha anteckningar av oregano, lök och svartpeppar. Förutom denna smak som Nigella frön ger oss, är de också kända för att ha flera hälsofördelar .

För detta recept är det bara passande att vi införlivar dessa traditionella frön i ett traditionellt bröd. Naan tros ha sitt ursprung i persiska områden där det vanligen rullas in i en oval form, bakad och ätas på morgonen. Du kan underteckna mig till frukost naan någon dag!

För att spruce denna naan upp ännu mer använder vi de olika smakerna av en krydda som heter Za'atar. Medan du kan köpa Za'atar redan gjort, är det lika lätt att blanda det själv. Den använder en sällsynt krydda kallad sumac och blandar den med mer vanliga kryddor som sesamfrön och svartpeppar. Observera att när vi stänker det över naan här, går det lite långt. Om du lägger till en liten mängd och vill ha mer, lägg till lite mer, men jag rekommenderar starkt att du börjar med en nypa per naan! Följ receptet nedan för att uppleva en helt ny typ av naanbröd.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 375 grader F.
  2. I en stor blandningsskål kombineras jäst, nigella frön och bakpulver. Rör tills det är väl blandat. Lägg i mjölet och repetera tills alla ingredienser kombineras väl.
  3. Lägg åt sidan och värm upp koppen mjölk i en liten kastrull, tills den endast är ljummet. Det borde vara nära rumstemperaturen. Det är inte viktigt att vara exakt, bara så länge mjölken inte är speciellt varm eller kall.
  1. Sedan placerar yoghurt, mjölk och smält ghee i en separat liten blandningsskål. Häll sedan ihop i krydda och mjölblandningen.
  2. Blanda tills en form boll bildas. Knippa degen tills den är elastisk nog att bygga bröd med. Separera degen i 8 lika delar.
  3. Skapa ovalformad med degen och platta till ca 1/2 tum tjock.
  4. Placera 2-3 på ett bakplåt åt gången. Placera i ugnen i 15 minuter på mittstativet. Om toppen inte är brun vid den här tiden ska du placera bakplåten på överstativet i 2 minuter.
  5. Avlägsna från ugnen och dunka lätt med olivolja. Stänk en nypa Za'atar på varje bröd och lägg i en brödkorg för att hålla varma. Upprepa tillagningsprocessen med ytterligare okokta bröd.
  6. När alla bröd är lagade serveras med färsk hummus eller Taziki.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 257
Totalt fett 19 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 12 g
Kolesterol 39 mg
Natrium 274 mg
kolhydrater 16 g
Kostfiber 1 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)