Franska baguettrecept

En baguette är en av de sanna ikonerna i den franska kulinariska traditionen. Den perfekta baguetten, ljus med ett crusty yttre och mjukt, lätt tjuvt interiör, är lika sublimt en skapelse som någonsin har uppstått från någon ugn.

En enkel lång, tunn crusty brödbröd, baguetten är traditionellt gjord med bara vatten, salt, jäst och mjöl.

Nu, som med så mycket i kulinariska konster, och i bakning speciellt betyder det inte enkelt. Du kan spendera en livstid som mästerar baguettens konst. Att lära känna degen, lukten av den, är en del av vad bakningen handlar om.

Trots det bara för att det tar en livstid att behärska betyder inte att du inte borde prova. I själva verket kommer du förmodligen att överraska dig själv med hur bra ett jobb du gör, speciellt om du någonsin har gjort någon form av jästbröd bakning innan.

Observera att det inte finns någon knådning involverad här, och degen kommer att bli väldigt klibbig, vilket är viktigt eftersom det är den fuktiga konsistensen av degen som kommer att ge baguetterna deras tuffa konsistens.

Du vill också baka baguetterna med en panna varmvatten i ugnen under den första halvan av bakningstiden. Det är ångan som ger baguetterna sin krispiga skorpa.

En baguettepanna hjälper brödena att hålla sin form, men om du inte har en kan du använda en vanlig plåt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera jästen och vattnet i en stor mixskål. Rör i saltet tills det är upplöst. Nu tillsätt mjölet och blanda tills degen kommer ihop och drar bort från skålens sidor. Du har nu en stor, klibbig bulle av deg.
  2. Täck skålen med plast och låt den sitta inuti ugnen i 12 timmar eller tills den fördubblas i volym. En ugn är ett bra ställe för detta eftersom det inte kommer att bli väldigt dragigt där inne.
  1. Efter att degen har stigit, vänd den ut på en mjölad arbetsyta och försiktigt forma den till en platt oval. Använd inte för mycket mjöl, men. Du vill att degen blir kladdig. Använd den minsta mängd mjöl du behöver för att hålla degen fast. Skär den ovala i fyra lika delar.
  2. Vrid försiktigt varje bit i en tunn cylinder, sträck ut den när du rullar den. Överför till en baguettpanna om du har en, eller på en plåt med en bakmatta som dammas med majsmjöl. Skydda med plast och låt brödenna bara sitta där tills de har fördubblats i volym, vilket tar 60 till 90 minuter beroende på temperaturen på ditt kök. Det är en bra idé att mjuka plasten lätt så att den inte klibbar.
  3. Mot slutet av denna tid, förvärm ugnen till 475 F.
  4. När brödet har fördubblats i volym, borsta dem med vatten och använd en rakhyvel eller en mycket skarp kniv för att göra en lång snedstreck längs längden på brödena eller en serie diagonala snedstreck.
  5. Placera en panna varmvatten på ugnens bottenställ och placera brödenna på mittstället. Baka i 10 minuter, ta sedan bort pannan av vatten, rotera pannan och baka i ytterligare 10 minuter eller tills brödenna är djupa guldbruna.
  6. Låt svalna och sedan skiva eller bara riva i dem och njuta av.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 36
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 118 mg
kolhydrater 6 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)