Hur man gör färska, hemlagade mandelmjöl

Enkel att göra, har många användningsområden

Mandelmjöl som tillverkas från grunden är så lätt att förbereda. På mindre än 5 minuter kan du få färsk mandelmåltid till en bråkdel av kostnaden för färdiga produkter. Allt du behöver är mandel, en kaffeböna och en mjölssifter.

Det är enkelt. Du pulsar bara mandlarna i en kaffekvarn bara fram till mellanfina texturerad måltid mer pulserande och du får mandelsmör istället för mandelmjöl.

Var noga med att kyla eller sätta ihop, märka och frysta oanvänd mandelmjölk eftersom det kan bli rancid efter att ha slipats och utsatts för syre och ljus.

Recept för Almond Meal

Använd denna mandelmjöl för att göra läckra glutenfria bakverk, till exempel mörk choklad och apelsinmakroner , mjuka bakade mandelmjölchokladkakakakor och sesamkakor. Du kan också göra en smuladapning med denna mandelmjöl för en varm sommarfrukt efterrätt med fantastisk smak.

Användningen av denna mandelmjöl är inte begränsad till bara bakade varor. Använd mandelmjöl som en utsökt skorpa för kyckling, fisk eller räkor och på toppen av grytor i stället för brödsmulor. Mandelmjöl är också god som salladspåläggning och i stekpannor, där det tillför textur och smak. Kolla på andra sätt att använda mandelmjöl.

Göra mandelmjöl

Svårighet: Enkelt

Nödvändig tid: Mindre än 5 minuter

Vad du behöver:

Här är hur:

  1. Placera 1/2 kopp blancherade eller oförskjutna mandlar i en ren elektrisk kaffebönor.
  1. Sätt locket på kaffebönsnören och puls flera gånger tills medelstora texturerat måltidsform. Överhala inte eller du kommer att göra mandelsmör.
  2. Placera den malda mandelmjölken i en ren mjölksifter. Sifta mandelmjölken och sätt tillbaka några stora partiklar av mandlar i kaffebönsnören och puls igen. Sifta kvarvarande mandelmjöl.
  1. Använd någon mutter för att göra färska, läckra nötmått med denna enkla teknik.

tips:

  1. Använd en mjölssifter utan glutenföroreningar. Gör din siffer en "dedikerad" glutenfri mjölsifter genom att bara använda glutenfria ingredienser i den.
  2. Butiksköpta mandelmjöl är ofta gjord med blancherade mandlar, som är mandlar som har tagit bort skinnen. Användning av mandel med huden på lägger till en näringsfördel, eftersom huden innehåller friska antioxidanter.
  3. Förvara alltid mandelmjölk i en märkt behållare i kylskåp eller frys.

Uppdaterad juni 2016 av Stephanie Kirkos.