Recept för Rustik Apple Tart

Denna äppeltärta i landstil är en av de enklaste att göra tack vare sin fria form. För att göra receptet ännu snabbare när du är kort i tid, använd färdiglagad pajskorsdeig för bakverk. Receptet kräver söta Golden Delicious och Tart Granny Smith äpplen, men du kan använda något äpple eller kombination av äpplen som du gillar.

Vad du behöver

Hur man gör det

Gör bakverk

  1. I en matberedare: Bearbeta mjöl och smör tills grova smulor bildas. När motorn är igång, lägg till vattnet, citronskivan och saften genom matarröret och bearbeta tills degen lämnar skålens sidor. För hand: Sätt mjölet i en medium skål. Skär i smöret med en konditorblandare eller två knivar tills blandningen liknar grova smulor. Tillsätt vatten, citronskal och citronsaft. Rör tills degen håller ihop.
  1. Samla degen i en boll, platta, linda i vaxat papper och kyl i 30 minuter eller bara tills det är tillräckligt för att rulla ut.
  2. Ta bort degen från kylskåpet och rulla degen i en 13-tums runda på en lättmjölkad yta. Kanterna kan vara ojämna. Överför till ett ogreppat matlagningsark.

Gör tårtan

  1. Förvärm ugnen till 425 F.
  2. Skär varje äpple i halv från topp till botten. Ta bort kärnan och skära ut skaft och knoppändar. Vrid halvorna ner sidorna och skära tunt.
  3. Lämna en 2-tums gräns, ordna äppelskivorna i koncentriska cirklar från utsidan mot mitten av degen. Blanda socker och muskot i en liten kopp. Stänk blandningen över äpplen, sedan prick med smör. Vik kanterna på bakverket över äpplen.
  4. Baka i 15 minuter. Minska ugns temperaturen till 375 F och fortsätt att baka tills äpplen är ömma och bakverket är gyllene, ca 35 minuter längre. Skjut tårtan på ett stativ för att svalna. Innan du serverar, damm med pulveriserat socker.

Receptanteckningar

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 262
Totalt fett 16 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 38 mg
Natrium 180 mg
kolhydrater 30 g
Kostfiber 4 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)