Rostade Kycklinglår Med Brysselpannor och Päron

Denna grillad kyckling- och grönsaksmiddag med en pan gör en utsökt måltid med en kastad sallad eller en enkel klädd arugula, spenat eller barnkål.

Lårbenen är sårad till gyllene perfektion och de är lätt borstade med en honungs senapssås precis innan de går in i ugnen. Brysselspiron, bacon och pärekombination gör en fantastisk skål, och allt kokas ihop i en stor stekpanna eller plåt.

Relaterat recept: Crispy Oven Fried Fried Thighs

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 400 F.
  2. Tvätta bröstspirorna och skära av spindeländarna. Ta bort eventuella lösa eller skadade ytterlöv. Skär dem i kvartalen (eller halverar om de är mycket små).
  3. Stå päronen upp och klippa sidorna av runt kärnan. Tärningar.
  4. I en stor stekpanna eller sautpanna över medelvärme, laga den torkade bacon tills den bara börjar bli skarp. Tillsätt Brysselpannor och skivad lök på pannan tillsammans med 1 matsked olivolja. Stänk lätt med salt och peppar. Koka i ca 3 minuter, rör om ofta. Tillsätt de tärade pärlorna och fortsätt att laga mat i 1 minut längre. Ta bort grönsakerna på en tallrik och lägg åt sidan.
  1. Säs båda sidor av kycklinglår med salt och peppar. Tillsätt 3 matskedar olivolja till stekpannan - eller noga för att belägga pannans botten - och lägg den över medelhög värme. Tillsätt kycklingen till hetpanna, hudsidan neråt. Skär kycklinglåren i 5 till 6 minuter, eller tills huden är guldbrun. Vrid kycklingen över och fortsätt att laga mat i 2 minuter.
  2. Ta bort pannan från värmen och lägg till grönsakerna tillbaka till pannan, ordna dem runt kycklingbitarna. Om din stekpanna eller sautkanna inte är ugnssäker eller om den inte är tillräckligt stor, överför kyckling och grönsaker till en oljad rimmad plåt.
  3. I en liten skål, kombinera honung, Dijon senap och resterande 1 matsked olivolja. Borsta kycklingen lätt med honung senap blandningen.
  4. Stek i 15 till 18 minuter, eller tills kycklingen når en intern temperatur på 165 till 175 F, * omrör och vrid grönsakerna ungefär halvvägs genom tillagningstiden.

* Den minsta säkra temperaturen för kyckling är 165 F. Använd en tillförlitlig snabbläs termometer för att kontrollera kycklingen för doneness. För att kontrollera, sätt termometern i de tjockaste låren, inte vidrör benet.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 2340
Totalt fett 127 g
Mättat fett 33 g
Omättat fett 55 g
Kolesterol 632 mg
Natrium 1 061 mg
kolhydrater 84 g
Kostfiber 26 g
Protein 220 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)