Recept för Green Tea Nokcha Tårta

Om du är en fläkt med grönt te, kan du njuta av detta recept på nokcha eller grönt te, tårta. Denna enkla, fuktiga tårta är subtilt söt, så det kan vara en lämplig behandling för någon med diabetes eller ett annat hälsotillstånd där blodsockret måste hanteras. Självklart, om det inte finns någon medicinsk anledning för dig att inte skämma bort din söta tand, kan du justera mängden socker i detta recept för att göra en sötare tårta. Du kan också toppa din grönt tekaka med en läcker gräddeost.

Du behöver naturligt grönt tepulver för att göra denna tårta, som du borde kunna hitta i de flesta asiatiska livsmedelsbutiker eller från specialaffärer online. Den koreanska etiketten kommer sannolikt att säga: "Nokcha Karu", medan de japanska varumärkena kommer att säga "Matcha". Om det inte finns någon asiatisk marknad i ditt område och du föredrar att handla personligen i stället för online, kan du besöka en tehandlare för att hitta Matcha pulver. Denna typ av te har utvecklat ett stort följe i väst, tack vare offentliga figurer, som Dr. Oz, som utnyttjar sina fördelar på tv.

Var medveten om att grönt te har koffein i det, så om det finns någon anledning för dig att undvika stimulansen, var försiktig.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. För att börja kaka, sätt på ugnen och förvärm den till 350 F.
  2. Sedan, i en blandningsskål, slå ägg, socker, vanilj och olja tillsammans tills den resulterande blandningen är fluffig och lätt.
  3. Rör försiktigt grekisk yoghurt i blandningen. Denna yoghurt har en rad hälsoeffekter, inklusive hög proteinhalt och probiotika som är bra för att balansera tarmbakterier. Välj den organiska sorten om den är tillgänglig och inom ditt budgetområde.
  1. Efter omrörning i yoghurten, skaffa en separat skål och sikt sedan mjölet, bakpulveret och grönt tepulver tillsammans.
  2. Därefter vik mjukblandningen försiktigt in i den blöta socker-yoghurtblandningen.
  3. Häll sedan den resulterande kaktsmidan i en smord kakspanna och utjämna toppen till nivå.
  4. Baka kakan i 35 minuter eller tills toppen blir guldbrun och en tandpetare kommer ut ren från mitten. Om det finns smet på plockan, håll kakan i ugnen i några minuter, kolla regelbundet tills det är klart.
  5. Om du använder gräddeost i stället för socker, vänta på att kakan ska svalna innan den glasas.

* Om du inte hittar superfina socker, lär dig att göra det själv med den här praktiska guiden.

** ANMÄRKNING: Om du inte har kakemjöl och behöver ersätta allmjölksmjöl i detta recept, måste du använda MINDRE allroundmjöl. Använd 1,5 koppar minus 3 matskedar med allmjölksmjöl.

Grönt te är en välkänd antioxidant

Grönt te är en häftklammer av östra dietten, men som västerlänningar börjar intressera sig för allt från Orienten har teet fått ett tillfälle utomlands. I själva verket har grönt te använts i hundratals västerländska kliniska studier de senaste åren, och forskningen har varit överväldigande positiv. Det har funnit att grönt te kan potentiellt bekämpa cancer, hjärtsjukdomar, högt kolesterol , diabetes och demens. Det kan till och med motverka effekterna av reproduktiva hälsoproblem, såsom fibroids och endometrios. Och om du tittar på din midja har studier visat att grönt te har mageblästringsegenskaper.

Så vad är så magiskt om grönt te? De ojästa blad av grönt te innehåller antioxidanter som kallas polyfenoler, som bekämpar de fria radikaler som skadar celler i kroppen och leder till sjukdom. Polyfenoler innehåller sex stora katekinföreningar, mest kända EGCG, som har varit föremål för mycket forskning. EGCG säljs till och med som tillägg.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 212
Totalt fett 14 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 64 mg
Natrium 217 mg
kolhydrater 17 g
Kostfiber 1 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)