Recaito - Puerto Rican Sofrito

Recaito är en grön aromatisk puré av lök, culantro (recao) löv, vitlök, grön paprika och ajes dulces (små söta chili peppar).

I Puerto Rico används recaito som baskryddning som kallas sofrito. När du förbereder Puerto Ricas kök kan du märka det kallat av något namn.

Lägg märke till frånvaron av tomater. Vanligtvis lägger inte Puerto Ricans tomater till deras recaito. Sofrito recept som innehåller tomater eller tomatpasta, sås eller juice är generellt för Dominikanska, Kubanska, Spanska, Italienska och andra Medelhavskök. Du kan läsa mer om varför det här är så i min artikel " Vad är Sofrito? ".

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Häll och blanda alla ingredienser i en matberedare eller mixer.

Cooks Anteckningar:

Ingredienser: Cubanelle Peppers kallas också italienska stekpipor. Att ta bort frön från ajes dulces är valfritt.

Hur man använder det: Recaito används normalt som utgångspunkt för soppor, grytor, bönor och risrätter. Det är först sautéed i annattoolja eller svamp, och sedan tillsätts de andra receptredienserna. Det finns dock andra recept där recaito kan läggas till i slutet av tillagningstiden för att lägga till en finjustering till receptet.

Hur man lagrar det: Eftersom det är en så viktig ingrediens är det inte ovanligt för hemkockar att förbereda stora satser recaito / sofrito för att ha tillräckligt med hand för att använda hela veckan och frysa lite för senare användning. Förvara nyframställd recaito / sofrito i en glasbehållare i kylskåpet för omedelbar användning eller feeze i 1/4 till 1/2 kopp potions för användning när som helst.

Handledningens svar på användarrecensioner
För att lämna en rättvis och korrekt recension, var god och gör receptet innan du skickar in. Det finns många variationer av sofrito över hela världen. Om du vill göra en annan version av sofrito, se listan med sofrito recept . Om du vill veta mer om sofritos historia och hur det kom till Karibien, läs min djupartikel på sofrito . - Hector Rodriguez, Din guide till Latin Karibisk mat
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 52
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 117 mg
kolhydrater 12 g
Kostfiber 2 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)