Päron och Berry Crostata

Om du gör en crostata - även känd som en galette - är det skrämmande för dig, gör det bara i en pajpanna. Inte bara får du en rustik snygg galette, men du får lite vägledning från formen av pajpannan.

För detta recept rekommenderar vi att du använder en kyld pajskorsa. På så sätt får du allt i ugnen på mindre än 10 minuter.

Det här receptet gör det mesta av läckra päron som bara börjar mogna och några koppar frysta bär (du kan också använda påsade frysta bär). Om du inte är säker på vilken typ av päron du vill använda, läs nedan för tips om vilka päron som är bra för att äta och baka!

Vad du behöver

Hur man gör det

För Crostata:

  1. Förvärm till 450 F. I en medium skål, blanda sockret, mjöl och salt. Rör försiktigt in päron och bär till kappa.
  2. Därefter rensa pajskorpan i en ogreppad 9-tums pajpanna.
  3. Skeda fruktblandningen i pajpannan och vik kantskorpans kanter över påfyllningen, pleka om det behövs. Stänk skorpans ytterkant med resterande tesked socker.
  4. Baka i 30 minuter eller tills fruktblandningen bubblar och skorpan är snyggt brunad. Kyl i pannan på en trådhylla tills den är varm eller rumstemperatur.
  1. Servera med sötad kräm eller vaniljglass som önskat.


För den söta piskad grädden:

  1. I en blandningsskål, med en visp eller en handblandare, kombineras kräm- och konditorernas socker bara tills det bildas något fasta toppar.
  2. Detta kommer att hålla upp till 4 dagar i kylskåpet.

Om du vill göra din egen pajskorsa , behöver du bara mjöl, smör, socker, salt och lite isvatten. Det är så enkelt, och du kan lagra det i kylskåpet.

Päron: Äta mot Bakning :

Medan alla päron är utsökta, är vissa perfekta för att äta råa (anjous, bartletts, bosc, asiatiska, komice), medan andra antingen kommer att vara fasta eller falla ihop när de lagas, vilket kommer att påverka den maträtt du gör. Anjou, bosc och franska smörpäron är perfekta för att hålla sin form, men Bartlettpärnen kommer att falla ihop, vilket gör den perfekt för smårätter. Tänk på detta när du väljer päron för denna läckra crostata.