Roquefort ost och karamelliserat lökartrecept

Detta klassiska Roquefort- och karamelliserat lökartrecept är lagat med komplexa smaker: salt, piquantost, mjuka, söta lökar och rika ägg och grädde. Bakat i ett konditorivaror är kombinationen inte mindre än oemotståndlig.

Tårtan är så mångsidig; en snabb lunch med en sallad, en maträtt, pop den i en picknickkorg eller en lunchlåda. Inte illa för en liten tårta.

Roquefortost är en distinkt tangyost och ursprungligen från Mont Combalougrottorna, den skyddas av den första någonsin AOC eller kontrollerad ursprungsperiod. Osten anses vara en av de bästa blues runt på grund av kontrollen, och även mognad i mörkret, smaklös grottor i sydvästra Frankrike.

Om du inte kan hitta sann Roquefort på din marknad, fråga din matvaror för en bra kvalitetsost, helst en som är krämig snarare än smulig, en Gorgonzola kanske.

Kockens anteckning : Använd en butiksköp eller hemlagad patebrisee för bakverk; antingen visar man sig vackert.

Vad du behöver

Hur man gör det

Förvärm ugnen till 375 grader.

Rulla ut och linja bakverket i en djupfettig pajpanna. Rikta bakverket med pergamentpapper, fyll det med torra bönor och baka det sedan i 15 minuter. Ta av pannan ur ugnen och låt den svalna i 10 minuter. Ta bort och lägg bönorna på ena sidan för att lagra och använd igen en gång såkyld.

Smält smöret i en stor stekpanna över låg värme och koka lökarna i den i 20 minuter tills de är ömma men inte bruna och se till att de inte brinner.

Vrid värmen upp till medelhög och strö sockret över löken. Smörj löken och sockret tills blandningen blir gyllenbrun. Ta bort löken från pannan och låt svalna något.

Lag de karamelliserade lökarna och smulad Roquefort-ost på bakverkets bakre lager. Slå ihop ägget, halv och halvt, timjan, saltet och peppar (var försiktig så att du inte använder för mycket torkad ört eller det kommer att överdriva skålen).

Häll äggblandningen över lök och ost. Baka tårtan i 35-40 minuter tills ägget är inställt i mitten. Kyl lite och servera.

Denna Roquefort och karamelliserad lökter serverar 8.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 324
Totalt fett 24 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 131 mg
Natrium 266 mg
kolhydrater 19 g
Kostfiber 1 g
Protein 9 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)