Raspberry Chicken

Den hallon kyckling bröst är grillad, pan grillad eller broiled och sedan serveras med en mycket lätt hallon sås.

Detta hallon kyckling recept gör en god måltid med varmt kokt ris eller en liten pasta, som orzo eller ditalini. Eller servera kycklingen med en annan spannmål, som farro, quinoa eller couscous. Tillsätt tillagad spenat eller broccoli för en fantastisk måltid. Eller skiv den kokta kycklingen och ordna den på färska spenatblad med tunt skivad rödlök. Driva lite av såsen över kycklingen.

Kycklingen marineras kort med en balsamisk vinaigrette, hemlagad (nedan) eller köpt.

Vad du behöver

Hur man gör det

Lägg kycklingbrösthalvor mellan ark av plastfolie; punda försiktigt till att jämna till en jämn tjocklek. Om kycklingbrösten är stora, skiv dem i halva horisonten för att göra skivor. Strö med salt och peppar; duggregn eller pensel med balsamisk vinaigrette. Täck och kyl.

Rengör hallon och lägg några åt sidan för garnering. I en kastrull, kombinera bär, sylt, ättika, dragon, 1/2 tsk salt och 1/8 tesked peppar.

Koka upp. Minska värmen till låg och sjuda i ca 5 minuter, omrör ofta. Låt svalna något. Sked ca 2 till 3 matskedar av såsen i en skål, spänna sedan den återstående hallonsås genom en finmask i samma skål. Håll värmen eller kyla såsen och värm upp den när den är klar att servera.

Grill kyckling bitar över medium kol i ca 3 minuter på varje sida, eller tills kokt igenom. Alternativt kan du grilla eller kyckla kycklingbrösten. Ordna kycklingen på en tallrik eller enskilda tallrikar. Sked hallonssås över kycklingbitarna och garnera med några färska bär, om så önskas.

Servera hallon kyckling med ris eller pasta, tillsammans med spenat eller broccoli.

Balsamikovinaigrette Kombinera 1/4 kopp extra jungfruolja med 2 matskedar balsamvinäger, ca 1 tsk honung eller granulat, 1/2 tsk Dijon senap, 1/4 tsk vitlökspulver och salt och peppar, att smaka. Skaka eller vispa tills det är väl blandat.

Tips och variationer

Du kanske också gillar

Lätt Raspberry Orange Chicken

Valnöt Kycklingbröst

Marmalad kycklingbröst

Långkokare Söt och sur kyckling med ananas

Ovnsrödad kyckling med peppargeléglas

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1247
Totalt fett 71 g
Mättat fett 20 g
Omättat fett 28 g
Kolesterol 418 mg
Natrium 433 mg
kolhydrater 10 g
Kostfiber 5 g
Protein 134 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)