Soba-sallad med lax och avokado (Pareve)

Soba nudlar är långa, tunna japanska nudlar gjorda av bovete. Här kastas de i en gingery vinaigrette som gör dubbelt som en marinade för laxen. Eftersom du kan laga salladen medan fisken lagar mat, kommer hela receptet på under 30 minuter - perfekt för upptagna nätter när du fortfarande vill ha en speciell måltid. PS Om du inte äter fisk är soba sallad stor på egen hand!

Tips: För en mer formell presentation, fråga din fiskare för att skära laxen i 4 4 uns hudlösa filéer och lämna portionerna helt efter tillagning. För att servera, dela soba sallad bland 4 tallrikar eller grunda skålar. Toppa vardera med en enskild portion lax och 1/4 av avokadobunkarna. Garnera med rostade sesamfrön eller skivade skalser om så önskas.

Det finns flera typer av soba nudlar - vissa är gjorda av 100% bovete, andra innehåller en blandning av bovete och vete. Det finns också specialsorter som innehåller yam-mjöl, mugwort eller grönt te. Jag föredrar soba gjord med 100% bovete för sin distinkt smak. Om du köper nudlar gjorda av en mjölblandning, leta efter dem som är övervägande bokhvet för bästa smak och konsistens.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förvärm ugnen till 400 ° F. Placera fisken i en bageri. Vispa tillsammans tamari, apelsinjuice, olja, risvinäger, lönnsirap, sesamolja och ingefära tills emulgerad. Häll hälften av dressingen över fisken och låt den marinera medan ugnen förvärmer.

2. Ta en stor kruka med vatten till koka. Tillsätt soba nudlarna och koka i 6 till 8 minuter tills al dente. Placera soba i en kolsvall, skölj under kallt rinnande vatten och dränera.

Överför soba till en stor skål. Häll kvar resterande soba nudlar och kasta ihop. Avsätta.

3. Baka fisken upptäckt i den förvärmda ugnen, skaka regelbundet tills den kokas genom, ca 20-25 minuter, beroende på filets tjocklek. (Fisken är klar när den är ogenomskinlig i mitten och flakar lätt med en gaffel.)

4. Medan fisken bakar, förbered grönsakerna: Lägg till en tum vatten till en stor, djup stekpanna eller kockpanel och koka upp den. Tillsätt sparrisen, minska värmen och simma bara tills det är klart grönt, men fortfarande skarpt, ca 1 till 2 minuter. Töm aspargon och skölj med kallt vatten för att stoppa matlagningen. Skaka sparrisen i 1-tums bitar. Tillsätt sparris, gul paprika och morötter till soba och kasta ihop.

5. När fisken är klar, bryt den i bitar med en gaffel. Titta på soba med lax och avokado och servera. Njut av!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 637
Totalt fett 25 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 76 mg
Natrium 1,053 mg
kolhydrater 69 g
Kostfiber 15 g
Protein 42 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)