Koreansk Yoghurt Soju Cocktail

En yoghurtcocktail kan låta galen om du är ny på soju , men yoghurt soju är populär i Korea och i hela Asien. Den bästa delen är att den kan tillverkas med endast tre ingredienser.

Du hittar den i privata hem och framträdande på barmenyerna. Detta koreanska yoghurtcocktailrecept är gjord med soju (en klar destillerad vätska gjord av ris som många liknar vodka), fruktsmakad eller vanlig asiatisk yoghurtdryck (liknar kefir eller lassi) och en kolsyrad soda.

Sprite eller 7 Up fungerar bra men vissa recept kallar fruktjuice istället för eller förutom sodavatten (grapefruktjuice är populär för dess smakämne). Soju, i sig, kommer också smaksatt (persika, blåbär och granatäpple smaker är populära) och de kan användas som ett alternativ till unflavored Soju.

Var inte rädd för att experimentera för att se vilka kombinationer du gillar bäst, eftersom det är svårt att göra en dålig koreansk yoghurt soju-cocktail. Det är utsökt, uppfriskande och snyggt. Men de kan smyga på dig. Så fortsätt försiktigt!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en rostfri stålrullare fylld med is, häll lika delar soju, yoghurtdryck och läsk.
  2. Skaka tills ingredienserna är ordentligt kylda.
  3. Häll i ett glas och njut.

Vad är Soju?

Soju är en vanlig, starkt stark alkohol i Korea. Det görs genom att fermentera och sedan destillera en blandning som innehåller främst ris och en blandning av vete, korn och till och med sötpotatis och är tydlig och i huvudsak smaklös, mycket som vodka.

Mer om asiatisk yoghurt

Detta recept använder en yoghurtdryck i asiatisk stil som är en mjölkbaserad dryck. Det är vattnigt jämfört med amerikansk yoghurt, något som liknar kefir eller lassi.

Du kan prova en amerikansk yoghurtdryck om du inte har tillgång till koreansk yoghurt, så länge det inte är för tjockt. Du kan använda vanlig (vanlig) smak, men folk använder också persika, jordgubbe, apelsin, melon, lychee , mango och andra fruktsorter.

Några av dessa smaker kan användas för att göra din yoghurt soju-cocktail. Faktum är att det finns många variationer på grundreceptet, varav några inkluderar fruktbaserade garneringar.

Låt drinkaren vara försiktig

Både yoghurt och soju går bra med de eldiga aspekterna av koreansk mat, så det är vettigt att de blandas i en cocktail av koreaner.

Men var försiktig, eftersom det vanligaste klagomålet om yoghurt är att det är så lätt att dricka, du är full, innan du vet det.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 88
Totalt fett 3 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 11 mg
Natrium 45 mg
kolhydrater 11 g
Kostfiber 2 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)