Rabarber Marmalad

Rabarber är en flerårig i kallare regioner i världen men måste odlas som en årlig i heta klimat.

När du har färska rabarber är den fantastiska marmeladen ett utmärkt sätt att bevara bounty och förlänga säsongen!

Sprid sylt på dina engelska muffins, kex eller toast.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Fyll en kokande vattenbadburk ca halvfull och koka; minska värmen till låga.
  2. Tvätta och koka burkar (kan göra detta i vattenkokarens vatten) i 10 minuter för att sterilisera. Håll burkarna i hett vatten tills du är redo att fylla dem. Värm vatten i en kastrull för att bara simma, vänd sedan till lågt, lägg till platta burk lock och håll dem varma.
  3. Skiv rabarber väldigt tunt och sätt i en stor, icke-reaktiv vattenkokare. Skala den tunna ytterskallen med apelsin och citron med en grönsaksskalare. Skiv i remsor och sätt i rabarberblandningen. Skala bort den yttre vita pithen från apelsinen och citronen, hugga sedan frukterna i mycket små bitar. Kassera frö och hård membran. Sätt den hackade frukten i grytan med rabarbern. Tillsätt socker till vattenkokaren och koka långsamt, rör om, över medium-låg värme tills socker är upplöst. Öka värmen till hög och ta till en full koka som inte kan röra sig ner. Fortsätt kokande, rör om i 2 minuter. Tillsätt pektinet omedelbart och sätt tillbaka till koka. Koka i 1 minut längre, omrör hela tiden.
  1. Skumma skum från toppen, om så önskas, och skinka sedan den varma fruktblandningen i burkar och lämna 1/4-tums huvudutrymme. Torka fälgar med en ren, fuktig trasa. Lyft de plana locken från hetvattnet och placera dem på burkarna med hjälp av tang eller en locklyftmagnet. Skruva fast burken ordentligt, men överdriven inte.
  2. Sätt burkar på racket i burken och lägg till vatten så att den kommer till minst 1 tum ovanför burkarna. Koka upp. Täck och koka i 5 minuter.

Se Förberedande burkar för konservering och kokande vattenbehandling

Du kanske också gillar

Enkel Bakad Rabarber

Rabarber Betty

Peach Cobbler Preserves Recept