Grillade lax burgare

Använd en matberedare eller nedsänkningsblandare med hakskål för att gräva laxen eller hakka den med hand. Välj dina favoritarter av färsk lax för dessa läckra saftiga lax burgare.

Dessa lax hamburgare skiljer sig från lax croquettes som vanligtvis görs med konserverad lax. Dessa hamburgare är gjorda med färskhackad lax.

Cilantro, ingefära och sesamolja ger dessa hamburgare asiatisk smak.

Servera lax burgare med en kryddig chili majonnäs eller söt chili majonnäs (se anvisningar nedan). Koka burgarna på grillen, en elektrisk grill eller i en grillpanna på spisen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en livsmedelsprocessor eller med en mixer med nedsänkningstyp med chopperskål pulsar de gröna lökarna med koriander, ingefära, citronsaft, sesamolja, salt och peppar. Skrapa matprocessorns sidor några gånger. Lägg till sojasås och äggvita; puls några gånger för att blanda. Tillsätt laxen och puls några gånger, bara tills det är malet. Alternativt, hakla laxen för hand och vrid den till en skål; lägg till finhackade grönsaker och kryddor och mixa bra.
  1. Form laxblandningen i sex patties.
  2. Spray toppen av lax hamburgare med nonstick matlagning spray eller borsta lätt med olivolja.
  3. Olja grillen eller grillpannan.
  4. Vänd den sprutade sidan av hamburgarna på grillen eller grillpannan. Spraya eller borsta den andra sidan av lax burgare.
  5. Grill i ca 3 till 4 minuter på varje sida. Lax bör kokas till en inre temperatur på minst 145 F. Enligt USDA är tat den minsta säkra temperaturen för lax
  6. Servera i delade rostade hamburgarebullar med salladsblad och kryddig chili majonnäs (nedan) eller remouladesås eller en annan vanlig eller smaksatt majonnäs.

Gör 6 portioner.

pålägg

Expert tips

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 334
Totalt fett 17 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 101 mg
Natrium 263 mg
kolhydrater 2 g
Kostfiber 0 g
Protein 41 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)