Nova Scotia Oatcakes Recept

Nova Scotia-stil havrekakor är populära i hela provinsen, men särskilt älskade i Cape Breton. De presenteras inte nödvändigtvis som något speciellt och säljs ofta bara staplade på plastförpackade brickor i mataffärsbagerier.

De har en magisk al som är söt, men inte för söt och lite salt. Del dessert, men främst ett mellanmål. Cookie-liknande, men typ av cracker-liknande också (de är väldigt mycket som hobnob kex). Dessa havrekakor är perfekta med en kopp te eller en kopp kaffe. Servera dem som en enkel efterrätt eller ta dem som en on-the-go frukost. De är flexibla lilla nummer.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 375 F. I en stor skål, kombinera havre, mjöl, socker, salt och natron. Lägg till förkortningen eller smöret och använd två knivar, en stor gaffel eller fingrarna för att arbeta fettet i de torra ingredienserna.
  2. Häll i varmt vatten och rör om tills allt kommer ihop i en tjock, klibbig deg.
  3. Du kan rulla degen ut på en välmjölad yta och skär den i former och sätt dem på ett stort bakplåt. Eller, håll det enkelt och tryck helt enkelt på deget i ett jämnt 1/4 tum lager på ett bakplåt. Betygsätt den här stora "tårtan" i mindre bitar: använd en kniv för att skära degen i rutor eller rektanglar eller vad som helst du tycker om, men bry dig inte om att skilja bitarna; bitarna kommer att baka igen, men det är lätt att klippa eller bryta längs den ursprungliga snittlinjen.
  1. Baka tills gyllene, ca 12 minuter. Du kan ta ut dem nu för chewier havrekakor eller minska ugnen till 325 F och baka till lättbrun, ca 10 minuter, för skarpare havrekakor.
  2. När de är färdiga bakar, om du har klippt dem i former, låt dem svalna; Om du har gjort dem, skar du dem ihop medan de är varma så att de svalnar i rutor (eller rektangel eller triangel eller vad du än har klippt dem in!).
  3. Håll havrekakorna lagrade i en lufttät behållare upp till en vecka eller till och med två, beroende på värme och fuktighet i ditt kök. De fryser också bra (även om de är så lätta att göra finns det inte mycket på att frysa dem).
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 154
Totalt fett 10 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 3 mg
Natrium 293 mg
kolhydrater 15 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)