BBQ Gummi Utom Grunderna

Ta din Grillbrännare till nästa nivå

Den bästa gnidningen i världen är att gnugga dig som bäst. Ofta gnuggar du som bäst är det du gör själv. Så var börjar du? Generellt börjar torra gnistor med några grundläggande ingredienser. Kom ihåg att en gnugga inte bara är en blandning av kryddor och örter, det är en blandning av smaker. En bra gnidning kommer att ha en balanserad smak som lägger till kött men överbelastar dem inte.

Belopp : Först och främst vill du bestämma hur mycket du ska göra.

Torra gnider kan lagras i flera månader, men efter tider börjar de förlora sin smak, så om du inte använder det hela om några månader så har du gjort för mycket. När du först börjar med ett gnugga gör det i små satser, men var noga med att spela in hur du gjorde det. Du vill inte komma med den perfekta gnidan bara för att glömma hur du gjorde det. Jag sparar gamla kryddflaskor för att hålla min gnugga och lägga en etikett på sidan med receptet. Jag registrerar också det datum jag gjorde det. På så sätt vet jag exakt vad jag använder och hur länge det har suttit runt.

Grundläggande smaker : Du vill börja gnugga med de grundläggande smakerna: salt, söt, sur och bitter. Okej, du vill börja med salt och sött, särskilt socker och, ja, salt. Om du väljer vanlig salt och vanligt socker får du en väldigt grundläggande bas för att börja. Självklart använder de flesta som har gjort gnistor ett tag med något annat. Socker kan vara vit, brun, turbinado eller någon annan sorts socker du gillar.

Om du vill göra en våt gnid kan du använda melass. Dessa lägger till en annan smak för din gnidning som verkligen kan förbättra smaken. När det gäller saltet kan du gå med vanligt bordsalt, havssalt, koshersalt, eller du kan använda ett smaksatt salt som vitlök, lök eller kryddsalter . Salt bör faktiskt mätas i vikt, inte volym men så länge du förstår skillnaderna mellan olika typer av salt kommer du att vara okej (se: Salt ).

Att bara kombinera något som brunt socker och vitlök salt ger dig en ganska anständig gnidning. Börja med en kopp av varje och du är redo att bygga upp din gnidning.

Bygga smak : Dessa två ingredienser gör basen av gnidningen. Härifrån bygger du på smak och färg som gör gnid något som lägger till köttet du använder det på. För argumentets skull antar vi att du använder en kopp varje socker och salt. Lägg nu till 1/2 kopp paprika. Paprika är bra för färg men också för sin milda smak. Färgen är stark så du behöver inte så mycket paprika som du gör med de andra två. Nu har du något som verkligen ser ut som ditt typiska kryddglas.

Lägger till värme : Härifrån kan du börja bygga på smaken av det gnid du vill göra. I själva verket kan du helt enkelt lägga till några örter och kalla det gjort. En 1/2 kopp oregano kommer att runda ut smakerna och ge dig en bra gnidning. Men om du vill ha en gnidning med lite värme måste du tänka på att lägga till peppar. Beroende på värmen på peppar du lägger till kan du gå med allt från ca 1/2 kopp till en tesked eller två. Om du lägger till cayenne skulle jag föreslå om 1 matsked för en ganska varm gnidning till 1 tsk för något med en touch av värme.

Du kan också välja en mängd olika chili-pulver , krossade röda paprikaflingor eller någon annan torkad och slipad peppar .

Örter och kryddor : För att avsluta din gnugga, försök att lägga till några örter. Som sagt tidigare är oregano ett bra tillskott. Kom ihåg att det är lättare att lägga till något att gnida än att ta ut det. Naturligtvis kan du helt enkelt lägga till ytterligare basingredienser om du hamnar med något för kraftigt, men jag tycker det är bättre att vara konservativ med örterna och bygga upp senare. Det bästa verktyget för gummibyggnad är en bra kryddkollektion. Lina upp dem och lägg till dem efter eget tycke. Om du börjar göra små partier av en gnidning kommer du inte att hamna med ett stort utbud av något som bara inte fungerar. Experiment och du kommer snart att få en blandning som verkligen passar din smak.

När du börjar få några gnistor tillsammans, prova dem på olika kött.

Se vad du gillar och vad du inte gör. På nolltid kommer du att ha en samling gnidor för varje kött och för varje tillfälle.