Pork and Shrimp Wonton Recept

Wontons (餛飩) är en typ av kinesisk stil dumpling som är mycket populära i Kina, Taiwan och Hong Kong. Som med många olika typer av kinesisk mat har olika provinser i Kina olika namn och olika matlagningsmetoder för denna mycket populära maträtt.

Till exempel kallar människor i Sichuan wonton "Chao Shou" (抄手) och de serverar wonton i en chilioljesås och vit sesampasta utan någon buljong. I vissa provinser i Kina, människor tycker om att servera wontons i en buljong och med lite garnering som kan inkludera ägg stekt crepe tunna sedan tjockt skivad, zicai, (紫菜) och gröna grönsaker.

Det finns också många olika recept för wonton fyllningar. Denna artikel är ett grundläggande recept för wonton med en fläsk och räkor / räkor fyllning. Du kan antingen fritera eller koka wonton i en soppa som du önskar och om du vill att din wonton ska ha en riktigt intressant konsistens kan du lägga till några hackade färskvattenkastanjer.

Du kan kolla in artikeln "Äkta kinesisk Fried Wonton Recept" för mer historia och historier om wontons. Du kan också kolla på hur man friterar wontons.

Om du inte kan köpa wonton wrappers i ditt lokala asiatiska / kinesiska snabbköp eller om du vill vara mer äventyrlig och skapa egna wonton wrappers hemma, kan du kolla in den här artikeln om " Chinese Wonton Wrapper Recipes " för information om hur att göra wonton wrappers. Denna artikel innehåller 3 olika recept om hur man gör wonton wrappers hemma.

Ingredienserna för denna grundläggande fläsk- och räkswonton är väldigt lätta att få tag på, men jag måste dela ett par tips innan du börjar fylla på dig. För fläskköttet måste du köpa fläskkött som innehåller 30% fett för bästa resultat. Mer skulle vara ännu bättre eftersom det kommer att förbättra smaken och texturen på fyllningen. Mince som innehåller 20% fett eller lägre kommer att göra wontonfyllnadsstrukturen hårdare och det kommer inte att smaka på samma.

För räkor / räkor gillar jag att hugga räkorna. Jag använder den plana ytan av en kniv för att platta räkorna först då jag ska hugga dem. Du kan också använda en matprocess för att bearbeta hälften av räkorna, men lämna hälften av räkorna för att hugga för hand. Genom att göra wontonfyllningen så kan du göra dina wontons smak bättre och texturen blir mycket bättre.

Redigerad av Liv Wan

Vad du behöver

Hur man gör det

förfaranden:

  1. Process hälften av räkor, fläsk, ingefära och alla kryddor i en matberedare.
  2. Grovhacka den andra halvan av räkorna, sätt den i steg 1-blandningen och tillsätt vårlök och blanda dem jämnt. De grovhackade räkorna förbättrar fyllningens struktur.
  3. Lägg 1 tsk fyllning på mitten av wontonförpackningen och använd fingrarna för att försiktigt stänga konditoren tätt. Du kan borsta lite vatten på kanterna för att hjälpa omslagspapparna att hålla fast. Placera wontonen på en tallrik med ett lager av smalt slät mjöl på den.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 140
Totalt fett 3 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 65 mg
Natrium 497 mg
kolhydrater 17 g
Kostfiber 2 g
Protein 11 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)