New Orleans Pralines Recept

Pralines är en institution i New Orleans ! Det här praline receptet producerar söta, lite smuliga bruna sockersockor laddade med rostade pekannötter.

Det är viktigt att pekannötterna är välskötta så att de ger maximal smak och crunch till godiset. Men det viktigaste är att använda en godtermometer för att säkerställa att sockret är kokt till rätt temperatur. Annars kan du sluta med en snygg röra på händerna.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förbered ett bakplåt genom att fodra det med aluminiumfolie och spruta folien med nonstick matlagningsspray.
  2. I en medelstora kastrull kombineras vitsocker, brunt socker och förångad mjölk över medium värme. Rör om tills sockret löses och sätt sedan in en godtermometer .
  3. Koka godiset, rör om ibland tills candy når 240 F på termometern.
  4. När den korrekta temperaturen har nåtts, ta av pannan från värmen och släpp smörbunkarna på toppen, men rör inte om. Låt pannan sitta i 1 minut.
  1. Efter 1 minut tillsätt vaniljextraktet och pekannötterna och börja röra smidigt och ständigt med en träsked. Snart börjar candy bli tjockare och ljusare i färg.
  2. Fortsätt rör om tills godiset börjar hålla sin form. Det ska dock fortfarande vara lätt att röra sig. Det är viktigt att inte röra för mycket, eftersom praliner snabbt går från vätska till rockfasta.
  3. När det är en lättare, ogenomskinlig brun och håller sin form, börjar du snabbt släppa små skedar av godis på det färdiga bakplåten.
  4. Arbeta snabbt för att bilda godis, som pralinerna börjar sätta i kastrullen. Om candy stiffensar innan du är färdig scooping, tillsätt en sked mycket varmt vatten och rör om tills det löses, fortsätt sedan scooping tills du har bildat alla pralines.
  5. Låt godiset vara fullt inställt vid rumstemperatur, i ca 30 minuter. Förvara New Orleans praliner i en lufttät behållare vid rumstemperatur.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 216
Totalt fett 11 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 9 mg
Natrium 8 mg
kolhydrater 30 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)