Crock Pot Beef and Bean Chili

Det finns inget som en skål med varm, hjärtlig chili till varm kropp och själ på en kall höst eller vinterafton. Och ett stort tack till Texas för att introducera chili till Amerika! En typisk Texas chili är i sin mest grundläggande form en kombination av kokt nötkött och chili peppar. Det är en av de rätter som du kan experimentera med genom att lägga till eller ersätta olika grönsaker och kryddor. Lägg gärna din egen personliga vridning till receptet med din familjs favoritredienser. Gör det med svarta bönor, pinto bönor eller små röda bönor istället för njurebönor. Eller utelämna njurbönorna och tillsätt lite extra kött. Jordkalkon är ett annat alternativ om du letar upp ljuset lite. Eller använd en kombination av nötkött och fläsk eller korv. Om du vill undvika raffinerat socker , överväga riven eller strimlad morötter för naturlig sötma. Om du gillar mycket värme, lägg till en malet jalapeno peppar eller krossade röda paprika flingor, efter smak.

Den långsamma kokaren gör matlagning en vind, och det gör det också lätt att ta färdig maträtt till en fest eller potluck. Koppla bara in den varma crockkruven i handdukar eller tidningar för att hålla det varmt och ta det med till evenemanget. Anslut den så fort du kommer dit och servera chili-heten från crock-potten.

Förteckningen över ingredienser verkar länge, men du har förmodligen de flesta av dem till hands. Plus, de gör chili flavorful och full av bra struktur.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Koka biffen i ca 5 minuter i en stekpanna över medium värme. Tillsätt selleri, lök och paprika och fortsätt matlagning tills nötköttet inte längre är rosa.
  2. Med en skedad sked, överför nötköttblandningen till långmatningsfacket och tillsätt de övriga ingredienserna.
  3. Täck krukan och koka chili på lågt i 7 till 9 timmar.
  4. Ta av lakan löv och rör om innan servering. Smak och justera kryddor.
  1. Översta portioner av chili med strimlad ost, cornbread crumble eller croutons, om så önskas.
  2. Servera denna chili med majsbröd, kex eller kakor, efter önskemål.

tips

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 599
Totalt fett 10 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 63 mg
Natrium 409 mg
kolhydrater 83 g
Kostfiber 24 g
Protein 47 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)