Glutenfri Choklad Graham Cracker Pie Crust Recept

Graham Cracker Pie Crusts är mångsidiga och snabba och lätta att förbereda, speciellt detta recept för glutenfri choklad Graham Cracker Pie Crust.

Du kan göra flera, wrap och frysa dem och när du behöver en glutenfri tårta har du bråttom, du är långt före klockan. Graham Cracker Pie Crusts används för att göra ostkaka och en mängd frysta pajer, som vår favorit glutenfria jordgubbs yoghurtpaj.

Vårt nya recept på en chokladglutenfri Graham Cracker-skorpa är en enkel glutenfri anpassning av ett recept som framträdde i en av min skattade kokböcker, cirka 1965, Farm Journal's Complete PIE Cookbook. Några av mina all-time favorite pie recept är från denna gamla kokbok som jag fick från min mormors samling. Tro det eller ej, det är fortfarande tillgängligt idag på Amazon! Jag rekommenderar starkt detta, till och med till glutenfria kockar, eftersom det är fullt av statliga mässa som kan anpassas till glutenfria dieter.

Vi använde Kinnikinnick Foods glutenfria "Graham Style Crumbs" för att göra detta recept. Det är bekvämt och ganska lätt att hitta. Om du har svårt att hitta den i ditt område kan du alltid kolla Amazon.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera 1 uns choklad i en mikrovågsäker måttkopp. Mikrovågsugn i ca 25 sekunder högt. Tillsätt smör och mikrovågsugn på högt i ca 20 sekunder mer, tills smöret smälter. Avlägsna och rör om blandningen. (Obs! Mikrovågor varierar i temperaturkontroll. Det rekommenderas att börja långsamt när smältande ingredienser. Om du föredrar smälter du choklad och smör i en dubbelkedja.)
  2. Om choklad inte smälter fortsätt att mikrovågsugn i 10 sekunder tills smält. Tillsätt glutenfria grahamkakor, brunt sockersocker och muskotnöt. Rör för att helt kombinera ingredienser.
  1. Tryck blandningen i 9-tums fjäderformspanna eller pajplatta. Om du använder en fjäderformspanna, använd en spatel, sked eller fingrar för att arbeta crumbskorpan på sidorna av pannan ca 3/4 - 1 tum.
  2. Kyl i kylskåp tills det är fast. Om du inte planerar att fylla skorpan omedelbart tätt omslut och frys så att det blir bekvämt.

Påminnelse: Se alltid till att dina arbetsytor, redskap, kokkärl och verktyg är fria från gluten. Läs alltid produktetiketter. Tillverkare kan ändra produktformuleringar utan föregående meddelande. Vid tvivel, köp inte eller använd en produkt innan du kontaktar tillverkaren för att verifiera att produkten är fri från gluten.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 181
Totalt fett 11 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 21 mg
Natrium 74 mg
kolhydrater 20 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)