Polskt sött eller Savory Crepes (Thin Naleśniki) Recept

Polska naleśniki (nah-lesh-NEE-kee) är crepe-liknande pannkakor som kan vara smala, som i detta recept, eller tjockt som i det här polska crepe receptet .

Detta grundläggande recept kan fyllas med söta eller smakfulla fyllningar men om du gillar en sötare pannkaka för desserter, lägg till 1 1/2 matskedar socker och minska saltet till en nypa.

När de fylls och rullas kan de bakas eller stekas, eller doppas i slagen ägg och brödsmulor och stekas.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda mjöl, mjölk, vatten, ägg, smör och salt i en blandare eller matberedare tills den är jämn. Överför till en kruka, täck med plastfolie och låt vila i 30 minuter så att vätskan kan absorberas av mjölet.
  2. Använd en 2-uns skinka, del ut smeten i en nonstick crepe pan eller liten stekpanna som har lätt belagts med smör.
  3. Rotera omedelbart pannan och virvla batteren tills den täcker hela botten av pannan. Koka tills det är lättbrunt eller fläckigt brunt på undersidan. Vänd och laga den andra sidan tills den är ljusbrun.
  1. Ta bort till vaxat papper eller pergamentpapper och upprepa med kvarvarande smet och mer smör om du använder.
  2. Placera 2 hällande matskedar av savory fyllning eller söt fyllning på varje naleśniki och vik sidorna i först och vika sedan nedåt, rulla bort från dig själv, som för en äggrulle eller burrito.
  3. Fylld naleśniki kan stekas i smör eller bakas i en smörgrytskål tills fyllningen är inställd.
  4. Några föredrar att doppa sina naleśniki i slagen ägg och sedan i fina, torra brödsmulor. De stekas sedan i smör eller en liten mängd varm olja tills de är gyllene på alla sidor.

Obs: Ouppfyllda pannkakor kan lindas och frysta i upp till 1 månad.

Fler östeuropeiska pannkakor

Ungar kallar crepes palacsinta , serber och kroater kallar dem palačinke , bulgarer kallar dem palachinki , tjecker och slovaker kallar dem palačinky , slovenska kalla dem palačinke , litauer kallar dem naliesnikai eller blynai , ukrainare kallar dem nalysnyky eller mlyntsi , ryssar kallar dem krepy eller tunna glans , och på rumänska är det clatit .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 103
Totalt fett 7 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 86 mg
Natrium 158 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 1 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)