Kroatiska-serbiska söta ost Palacinke Recept

Kroatiska-serbiska palacinke är tunna crepe-liknande pannkakor. När de är fyllda med sylt, frukt eller söt eller ost och rullas, är de fortfarande kända som palacinke (blintes).

Ungar kallar crepes palacsinta , polakker kallar dem naleśniki , litauer kallar dem naliesnikai, ukrainare kallar dem nalysnyky, och på rumänska, det är clatita. Det är väldigt liten skillnad i grundreceptet, så det här palacinke smörreceptet räcker för alla.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en medium skål, kombinera alla ingredienser med sötost. Låt det vila, täckas och kylas i 1 1/2 timmar medan du gör palacinke.
  2. I en mixer eller matberedare, kombinera smeten ingredienser tills slät. Överför till en kruka, täck med plastfolie och låt vila i 30 minuter så att vätskan kan absorberas av mjölet.
  3. Använd en 2 ounce ladle, del ut smeten i en nonstick spishäll som har belagts med lika delar smör och olja. Vrid panna och virvla batteren tills den täcker hela botten av pannan. Koka tills det är lättbrunt eller fläckigt brunt på undersidan. Vänd och laga andra sidan till ljusbrun. Se dessa steg-för-steg- instruktioner för crepe-making.
  1. Ta bort till vaxat papper eller pergamentpapper och upprepa med kvarvarande smet, separera palacinke med vaxat papper eller pergament. Vid denna tidpunkt kan palacinke användas omedelbart eller inslaget och fryst upp till 1 månad.
  2. Placera 2 hällande matskedar fyllning på ena sidan av varje palacinke och rulla bort från dig själv.
  3. Värm ugnen till 350 grader. Placera fylld palacinke på en smörgods eller pergamentfodrad bakplåt. Kombinera alla toppingredienser, blanda väl och sprida på toppen av fylld palacinke. Baka 20 minuter.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 792
Totalt fett 46 g
Mättat fett 20 g
Omättat fett 14 g
Kolesterol 758 mg
Natrium 1,135 mg
kolhydrater 52 g
Kostfiber 2 g
Protein 42 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)