Polska Pork-och-Beef Pate (Pasztet) Recept

Detta recept på polska Pâté eller Pasztet (PAHSH-tet) är från kock Bogdan Gałązkas "The Gothic Taste" (AWRT, 2015). Boken är skriven på både polska och engelska med hjälp av metriska mätningar och kan just nu beställas online från polska internetbutiker. Vi ger recepten i både amerikanska mätningar och metriska mätningar, så var noga med att väga dina ingredienser, där det är tillämpligt, för noggrannhet.

De flesta människor associerar ordet "pâté" med lever men det finns ingen i detta recept, bara biffflankbiff och fläskskulder. Ordet pâté betyder "paj" på franska och hänvisar till en elegant skål med välsmakat kött, fjäderfä eller skaldjur blandat med kryddor och någon typ av fett som bakas i en pâté-form eller terrin eller ibland i en skorpa croûte). Eftersom pâtés är lite tidskrävande, är de vanligtvis reserverade för de mest eleganta tillfällena som en het eller kall aptitretare.

Kock Bogdan har skrivit två andra böcker, " Kungens kök i Malbork slott " (Multico, 2010) och " Teutoniska stormästarnas mat i Malbork slott " (Multico, 2009).

Denna kockhistoriker är kocken och mede ägare till den gotiska kaféen och restaurangen i Malbork slott , det största tegelborgen i världen nära Gdansk, Polen och Östersjön. Du kan njuta av hörnskocken Bogdan talar om räkor i medeltida Polen .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Tvätta biff-, fläsk- och fläskfett. Töm och placera i en stor kruka. Tillsätt löklök, allspice, svartpeppar och häll i tillräckligt kallt vatten för att täcka köttet.
  2. Simma tills köttet är ömt. Ta bort pannan från värmen. Placera rullarna på lagret för att suga. Stek de skalade och tunt skivade lökarna i en liten olja i en stekpanna tills de är mjuka.
  3. När köttet har svalnat, avlägsna det från lagret och sedan mala blandningen med två gånger i en köttkvarn tillsammans med rulle och stekt lök. Smaka med salt, peppar, muskotnöt och krossad vitlök. Blanda dessa ingredienser noggrant. Pâtéblandningen måste vara fuktig. Om det är för torrt, lägg till lite av lagret från köttlagningen.
  1. Smörj en liten form eller bakpanna med olja och strö med brödsmulor. Överför pâtéblandningen till pannan och fyll den till 3/4 av höjden. Baka i ca 40 minuter i en ugn uppvärmd till 350F / 180C. Låt den bakade pâtén svalna innan den slås upp eller skivas och serveras. Om du gillar, servera det här med polsk tranbärs-currantsås .

Här är tre mer recept kock Bogdan har delat med den här boken:

Här är fler receptkock Bogdan har delat med läsare från sina andra böcker:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 332
Totalt fett 23 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 79 mg
Natrium 712 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 1 g
Protein 23 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)