Hur man gör en grillad ost med hjälp av baconfett

Baconfett är ett av de mest underutiliserade och undervärderade grillade ostsmörjmedel. Den är fylld med salt godhet, det hjälper bruna smörgåsen vackert, det är nollavfall, och bäst av allt - det smakar precis som bacon!

Baconfett kan förvärvas genom att samla resterande olja som är gjord av kokad bacon. Ibland har det lite bitar av förkolad bacon som flyter runt i det återgivna fettet, men detta kommer att hjälpa till med att ta fram den robusta baconmak som vi alla älskar. Ju bättre kvalitet bacon, desto bättre kvalitet fett får du så kom ihåg nästa gång du köper och gör bacon.

För att lagra det återstående baconfettet, spänna ut bitarna av bacon, lagra fettet i en lufttät behållare och kyl.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Montera din smörgås - två skivor smöriga brödskivor omsluter oavsett ost och fyllningar du önskar.
  2. I en medelstor kokkärl, vrid din värme till medium och häll hälften av baconfettet i pannan.
  3. Sprid fettet runt i pannan och sätt in smörgåsen, var noga med att trycka på smörgåsen och smörja den runt i baconfettet.
  4. Låt din smörgås laga mat i några minuter tills den ena sidan är crusty och gyllene och osten har börjat smälta. Vid den här tiden, vänd på smörgåsen och låt den andra sidan koka tills den matchar motstycket.
  1. När osten har smält och skorpan på smörgåsen är krispig och gyllene, ta den ur stekpannan och låt den sitta i några minuter så att osten kan dra åt sig igen. Skiv den i hälften och servera!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 703
Totalt fett 46 g
Mättat fett 27 g
Omättat fett 14 g
Kolesterol 140 mg
Natrium 1,275 mg
kolhydrater 30 g
Kostfiber 2 g
Protein 42 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)