Caprese smörgås med tomat, mozzarella + färsk basilika

Caprese smörgås är en klassisk italiensk vegetarisk del som är fylld med smak samtidigt som den är super lätt att göra. Gjord med tjocka skivor av färsk mozzarella, söta italienska tomater, rik extra jungfruolja, smidig balsamisk glasyr och örtbasil, det är ingen överraskning att denna smörgås berömmelse har gjort det till USA.

tips:

1. Om du får denna smörgås i Italien är det troligen gjord med buffalo mozzarella. Även om regelbunden mozzarella fortfarande gör underverk på denna smörgås, ger buffelmjölken osten en extra smakbit. Om du inte hittar buffalo mozzarella där du bor, oroa dig inte, du kan fortfarande använda färsk mozzarella - bara se till att du inte använder den bearbetade, låga fukthalten.

2. Har du inte balsamisk glasyr till hands? oroa dig inte! Du kan antingen beställa lite glasyr eller använda vanlig balsamvinäger eller göra lite själv genom att lägga till 1/2 en kopp balsamvinäger med 1/4 kopp äppeljuice och koka ner den tills den minskar till en tjock sirap. Personligen gillar jag båda versionerna lika och faktiskt byter upp det, beroende på om jag vill ha lite mer surhetsgrad (vanlig balsamvinäger) eller sötma (balsamvit glasyr) i min lunch.

3. Krydda - glöm inte att salta och peppar dina ingredienser! Detta är ett super viktigt steg som gör din smörgås super smakfull och utsökt!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Använd en serrated kniv, skiv en italiensk sub roll i hälften.
  2. Dusta insidan med italiensk extra jungfruolja och balsamoljus.
  3. Tillsätt basilika och tomat till ena sidan och strö över salt och peppar. Topp med färsk mozzarella och nära smörgås. Ät nu eller linda fast för att njuta senare.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 356
Totalt fett 24 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 57 mg
Natrium 779 mg
kolhydrater 19 g
Kostfiber 6 g
Protein 20 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)