Gryta Recept

Gryta, eller "enrättmat", är en av USA: s favoritformer av matlagning. Ordet gryta kommer från franska, först tryckt på engelska år 1708, och definierar egentligen skålen som används för bakning. Gryta matlagning blev mycket populär i Amerika på 1950-talet, då lätta metall- och glasbakeware introducerades för konsumenterna.

Grytor innehåller vanligtvis kokta kött, fjäderfä, fisk, ägg och grönsaker.

De är vanligtvis "bundna" med någon slags sås eller soppa, och ofta toppade med smulor och / eller ost.

Många av recepten använder beredda konserverade soppor, men du kan ersätta med en kryddad vit sås eller en mindre fet gräddesoppa .

De flesta grytor kan frysas, men ska användas inom 2 månader. Du kan frysa en gryta som är kokad eller okokt i sin bakrätter. Rikta först bakningsskålen med aluminiumfolie, vilket ger tillräckligt med överhäng för att täcka och täta i maten senare. Lägg till gryta ingredienser och antingen frysa omedelbart eller laga mat, svalna till rumstemperatur, frys sedan. När de är frusna, använd de överhängande folieändarna för att lyfta ut den ur skålen. Täck noga med överskottsfolien och försegla sedan i en tungfryspåse eller dubbelpåse. Var noga med att märka det så att du vet vad det är om några månader och markerar det med datumet. Du kan sedan tina och laga maträtten i originalbakskålen.

Tina i kylskåpet över natten, eller tillåta dubbelt så mycket tid i en 350 graders ugn. Kontrollera med en kniv in i mitten om du tina och laga mat samtidigt.

Huvudrätt gryta Recept

Recept på gryta

Makaroner och Ostrecept

Grytplastor

Här finns flera grytoruppfyllningsidéer och garneringar. Bläddra ner på sidan för att hitta linken med gryta med recept.

Grytplastor

Lägg till något av dessa före eller under tillagningen.