Rostad kyckling med Curry Rub

Denna rostade hela kycklingen är smakad med karrykryddad gnid och glaserad med en enkel blandning av senap och konserver.

Gnugga blandningen av currypulver, citron, ingefära och kummin ger huden massor av smak. Den enkla glasyren är den perfekta efterbehandlingen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 350 F.
  2. Linja en rostpanna med folie och placera ett rack i pannan.
  3. Torka kycklingen med pappershanddukar för att torka ordentligt. Strö in och ut med salt och peppar. Placera kycklingen på stativet i den färdiga stekpannan.
  4. I en liten skål kombinerar du karrypulver, citronsaft, ingefära, kummin och vegetabilisk olja. Gnid blandningen över kycklingen och under huden.
  5. Rosta kycklingen i den förvärmda 350 F ugnen i ca 20 minuter per pund, eller till minst 165 F på en kötttermometer införd i låret men inte vidrör ben. *
  1. Omkring 10 till 15 minuter innan kycklingen är klar, kombinera konserver och senap och borsta generöst över kycklingen. Fortsätt rosta tills kycklingen är klar.

* Enligt USDA är den minsta säkra temperaturen för kyckling 165 F. Test med en pålitlig snabblästermometer införd i den tjockaste delen av låret eller bröstet, utan att röra benet.

Betjäningsförslag

Serverar 4 till 6.

Expert tips

Denna citron och ört rostade kyckling är ett annat snyggt kryddat val, eller prova den här pesto rostade kycklingen .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 696
Totalt fett 40 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 17 g
Kolesterol 237 mg
Natrium 326 mg
kolhydrater 4 g
Kostfiber 1 g
Protein 75 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)