Rostad majs grillad ost med inlagd jalapenos

Buttery rostad majs, kryddig jalapeno paprika och rik manchego ost kommer ihop i denna snygga grillade ost.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Börja med att lägga hälften av den strimlade Manchego-osten på en skiva Texas-toast.
  2. Raka kärnorna av ett öra av majs och strö en massa kärnor ovanpå Manchego.
  3. Tillsätt sedan resten av osten på toppen av syltad jalapenos och den rostade majsen och avsluta sedan med att fylla den med resterande skiva Texas toast. Jag rekommenderar att du lägger till ca 1 matsked syltad jalapenos, men du kan lägga till så många eller mindre som du vill. Smör på utsidan av smörgås och lägg åt sidan.
  1. Värm en medelstort gjutjärnspanna eller panini pressa över medium värme och tillsätt den smörda smörgåsen. Låt smörgåsen koka i några minuter på ena sidan tills skorpan har blivit en guldbrun färg och osten har börjat smälta.
  2. När en sida är klar, vänd försiktigt smörgåsen och upprepa tills all ost har smält och den andra sidan är så rostad och spridd som sidan
  3. När smörgåsen är klar, ta bort den från värmen och låt den sitta i några minuter innan du serverar. Strax före du äter den, slå den med saften från en kil kalk.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 856
Totalt fett 40 g
Mättat fett 16 g
Omättat fett 14 g
Kolesterol 62 mg
Natrium 565 mg
kolhydrater 99 g
Kostfiber 3 g
Protein 29 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)