Bröd Maskin Kalamata Olive Bröd

Detta kalamatolivbrödrecept gör en stor brödbröd i min Sojirushi-brödmaskin. Det är en lättberedning, och oliverna gör det till ett utmärkt bröd för att servera med en spaghetti middag. Den torkade basilikan lägger till en extra växtbaserad smak till brödet.

Om du har en burk kalamataoliver, borde du ha gott om saltlösning. Om du köper dina oliver från en olivolja i snabbköpet, var noga med att få saltlösning tillsammans med oliverna.

Duften av basilikan och kalamatoliverna gör ditt kök lugnt himmelskt medan det bakar, och det är helt gott! Det är ett utmärkt alternativ till vitlöksbröd att servera med någon italiensk inspirerad måltid. Du behöver inget smör på det här brödet, det är smakligt nog, helt enkelt skivat. Det är utmärkt att servera med soppor som minestron eller toskansk bönsoppa.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Sätt olivlinsfärgen i en 2-kopps mått; tillsätt varmt vatten för att göra 1 1/2 koppar volym.
  2. Lägg alla ingredienser utom oliverna i brödmaskinen enligt din tillverkares föredragna ordning.
  3. Välj grund- eller veteinställningen på din brödmaskin.
  4. Tillsätt oliver vid pipen som indikerar tid för att tillsätta blandningsämnen.
  5. När din bröd är färdig matlagning, skiv den och njut av det med sig, med smör eller med olivolja.

Brödmaskiner har en föredragen beståndsdel av ingredienser, och brödmaskins recept är skrivna så att du lägger till ingredienserna i den angivna ordningen. Standardordern är att tillsätta de flytande ingredienserna först, sedan de torra ingredienserna, och slutligen jästen. För bröd som har blandade ingredienser som de hackade kalamataoliverna kommer din brödmaskin att signalera dig för rätt tid att lägga till dem.

Varianter du kan försöka är att använda en annan torkad ört, såsom rosmarin eller oregano, eller att lämna basilikan. Du kan se om du gillar gröna oliver eller andra sorter snarare än kalamata. Ha kul att vara kreativ och hitta den kombination du tycker mest om.

Du kanske också gillar

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 163
Totalt fett 6 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 610 mg
kolhydrater 25 g
Kostfiber 4 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)