Sugar Pumpkin Quiche

Denna pumpa quiche är en läcker start på en hösthelgmorgon och ett bra sätt att dra nytta av pumpasäsongen! Det gör också en lätt middag för en kylig kväll när den åtföljs av en stor middagsallad eller en varm varm skål med soppa. För veganer gör detta en underbar huvudrätt att servera under semestern eller när som helst sockerpumpor är i säsong. Hackade collard greens lägga till en prydnad av färg (och godhet!) Till denna säsongsmässiga apelsinrätt.

Gärna byta din favorit vinter squash för den pumpa som används här. Butternut, ekollon och även kabocha fungerar vackert i detta recept. Du kan göra detta recept upp till 3 dagar före serveringstid; enkelt förbereda, och lagra sedan i en lufttät behållare tills den är klar att servera. Uppvärmning eller servering kyld för en enkel måltid.

Vad du behöver

Hur man gör det

* För att trycka på din tofu, dränera vattnet från förpackningen och linda tofu i pappershanddukar eller rena kökshanddukar. Placera mellan två stora plana plattor och sätt sedan in en tung burk eller burk ovanpå topplattan för att väga ner. Låt vila i minst 30 minuter, och sedan byta papper eller rena kökshanddukar. Upprepa tills nästan allt vatten har absorberats från tofuen. Du kan också använda en av mina favoritgränssnitt, tofuxpressen, för enkel och snabb tofu-pressning.

Förvärm ugnen till 375 ° F och lägg pumpan på en bakpanna skuren sida uppåt. Stänk försiktigt med havssalt och vänd sedan så att köttet vetter nedåt. Tillsätt 1/4 kopp vatten till bakpannan och baka i 45 minuter till 55 minuter, eller tills köttet i pumpan är ömt. Låt svalna helt, ta bort hud och kub i små bitar.

Minska ugns temperaturen till 350 ° och smörj lätt en standardstorlekspanna.

I en stor mixskål, vispa ihop besan, 1 kopp vatten, 2 tsk salt och bakpulver tills det är mycket jämnt. Krumble i tofuen och, med en sked, rör om för att kombinera bryta upp några stora bitar av tofu. Vik in resten av ingredienserna och baka i ugn i 70 till 75 minuter, eller tills toppen är guldbrun. Låt svalna minst 30 minuter före skivning.

Servera varma eller kalla.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 287
Totalt fett 22 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 52 mg
Natrium 848 mg
kolhydrater 16 g
Kostfiber 2 g
Protein 10 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)