Crunchy Kål Sallad med Bacon Recept

Denna läckra kål sallad är gjord med gröna lökar och bacon, tillsammans med en smaklig majonnäs och oljeblandning. En liten selleri frö lägger till extra smak för denna sallad. Det är en bra sallad att servera med grillad mat, hamburgare etc. Eller tveka inte att släppa bort bacon och använd den som en toppning för dras av fläsk eller fisk tacos .

Om du vill ha lite mer crunch eller en mängd olika grönsaker, är några möjligheter strimlade morötter, finhackade gurkor hackade selleri, tärningar röd, grön eller apelsin paprika, hackad spenat, pinjenötter eller solrosfrön.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kasta bacon, kål, grön lök och selleri frön tillsammans i en stor skål.
  2. I en stor kopp eller liten skål, vispa majonnäs, olivolja, 1 matsked socker, äppelcider och 1 matsked vinäger. Tillsätt salt och peppar, smaka tillsammans med mer socker och ättika, om så önskas. Tillsätt dressingblandningen i kålblandningen; kasta för att kombinera. Täck och kyld tills serveringstid.

Sallat kommer att utveckla mer smak om det görs och kyles i några timmar före servering.

För extra smak och crunch, var god att lägga till andra grönsaker eller nötter. Här är några förslag:
Strimlad morötter, finhackade gurkor hackade selleri, tärningar röd, grön eller apelsin paprika, hackad spenat, pinjenötter eller solrosfrön.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 141
Totalt fett 13 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 6 mg
Natrium 137 mg
kolhydrater 6 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)