Polsk Kumquat-Orange Marmalade Recept

Detta recept på polsk kumquat-orange marmelad eller kumqwat marmoladą (KOOM-kvaht marr-moh-LAH-dohn) har ett stänk citronsaft för att öka ljusstyrkan. Polerna älskar sina dżem (sylt) och fruktspridningar, särskilt rosenkrämsmarmelad i pączki . Prova en dollop av denna marmelad på Persimmon Quick Bread . Det är grymt! Läs mer om fruktbutiker, konserver, ost, sylt, gelé och konserver .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera hackade kumquater och apelsin i en matberedare och puls tills finhackad. Mät fruktpuré. Du behöver lika mycket socker. Om du har 2 koppar fruktpuré behöver du 2 koppar socker.
  2. Överför till en tungbottenpanna med citronsaft. Koka upp, minska värmen och låt sjuda tills marmelad har förtjockat och täcker baksidan av en sked. Marmeladen fortsätter att tjockna när den svalnar.
  1. Sterilisera så många burkar och lock som du behöver (förmodligen 2-4 halvpintburkar). Ladla varm marmelad i heta burkar. Placera lock på toppen och vänd upp och ner på en ren handduk. När burkarna är svaga, vrid upprätt och skruva på locken. Förvaras i kylskåp upp till 2 månader eller frysa upp till 6 månader. Detta kan också bearbetas i ett varmtvattenbad för att hålla vid rumstemperatur.
  2. Obs! Innan du försöker ha ett hem konserveringsprojekt, läs vad Ball canning-burkarna har att säga om konservering.