Tanzanian Pilau Rice

Tanzanian pilau ris är ofta svårt att skilja från sina indiska rötter. Men när det gäller afrikansk mat är pilau östafrika allestädes närvarande risrätt och det sträcker sig ofta utöver sin kust från Zanzibar till Indiska oceanen som Mauritius. Tanzanian pilau har små nyanser från sin indiska motsvarighet. Andra pilau recept kommer ofta att omfatta laurblader, saffran, malda korianderfrö och gurkmeja, men Tanzanian pilau recept använder ofta 5 olika kryddor för att göra pilau masala. Dessa är svarta pepparkorn, kryddnejlika, kummin, kardemumma och kanel. Dessutom används kryddor, särskilt kryddnejlika, mer generöst i Tanzania. Skiftning något norrut in i Afrikas horn, du kommer att finna att kardemumman är mycket mer populär.

Pilau kan göras som en enkel vegetarisk maträtt eller kan kombineras med nötkött, lamm eller kyckling för att producera en fullpannmål. När det görs som en hel pottmåltid, ibland med tillsats av tomater, kan man säga att resultatet är väldigt lik den västafrikanska motsvarigheten risrätt, jollof. Men de två måltiderna är inte desamma och de indiska kryddorna som används i Östafrika gör denna mat distinkt från jollofris. Pilau är mycket mer jämförbar med den somaliska bariis iskukaris . Eftersom det här är det inledande receptet på pilau, kommer jag att hålla det enkelt genom att ge den vegetariska versionen. Om du vill lägga till något speciellt för maträtten, kan du krydda sakerna lite genom att lägga till några rostade cashewnötter.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Torka rent lök och vitlök och tvätta riset för att avlägsna överskott av stärkelse. Värm upp smöret eller ghee i en tung baserad kruka och stek laxen tills den är gyllene.

2. Lägg riset i grytan och rör om tills det är belagt med fettet. Tillsätt vitlök och kryddor i kruken och låt kryddorna släppa ut doften. Detta bör ta mindre än en minut.

3. Tillsätt kokosmjölk och grönsakslager eller vatten och koka upp det.

Du måste röra ett par gånger för att säkerställa att löken och kryddorna är jämnt fördelade.

4. Efter 5 minuter, minska värmen till låg, täcka ordentligt med lock och låt riset laga mat genom absorptionsmetoden i 15 minuter.

5. Fluff riset servera sedan varmt med en curry och en sida av sallad.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 423
Totalt fett 14 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 10 mg
Natrium 173 mg
kolhydrater 67 g
Kostfiber 4 g
Protein 9 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)