Naturligt sötad jordnötsspröd

Kokosocker gör detta naturligt sötnöt jordnötsbrött recept intensivt smakfullt och mycket hälsosamt! Trots detta sockers namn smakar eller kokar inte kokosnöt socker som kokos, men har i stället en härlig brun sockers smak och utseende. Det kallas ibland "Coconut Palm Sugar", men förväxla inte det med vanlig "palmsocker", vilket är en annan produkt. Var noga med att använda äkta lönnsirap i stället för lönnsmakad "pannkaka sirap", som inte fungerar i receptet.

Genom att använda äkta jordnötssmör innehåller inte detta spröda något tillsatt smör eller fett. Försök att ersätta i andra nötter eller nötdockor för en liknande god behandling.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Rikta ett bakplåt med pergamentpapper och sätt det åt sidan. Placera alla ingredienserna för färdig användning.

2. Blanda kokosnötsockret, lönnsirap och vatten i en mellanskockpanna. Koka upp över medelvärme. Tillsätt saltet och sätt sedan in en godtermometer. Koka den spröda utan omrörning tills den når 250 grader Fahrenheit (121 C). Tillsätt jordnötterna och rör dem i blandningen.

3. Fortsätt att laga godisen tills den når 290 grader Fahrenheit (143 C).

Jordnötterna börjar lukta rostade och den karamelliserade doften börjar bli robustare.

4. Stäng av värmen och tillsätt jordnötssmöret när det når det här steget. Rör omedelbart att kombinera och ta bort från värmen. Tillsätt sodavatten och vanilj och rör om väl - den sköra kommer att skumma upp. Sprid godiset ut på ett pergamentfodrat bakplåt, till cirka ¼ tum tjockt. Sprid snabbt eftersom detta godis svalnar snabbt!

5. Placera blandningen i kylskåpet för att svalna och sätt i 30 minuter. Bryt i bitar och njut!

Klicka här för att se alla Peanut Candy Recept!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 437
Totalt fett 17 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 338 mg
kolhydrater 68 g
Kostfiber 2 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)